2024. május 17. - Paszkál

Komoly dolgokra készülnek a magyar cigányszervezetek

Soha nem látott összefogást sürgetnek roma vezetők a hétfő hajnali kislétei asszonygyilkosság, és a korábbi mészárlások miatt. A HírExtra információi szerint akár az egész országot lefedő műholdas terrorelhárító rendszer felépítését sem tartják kizártnak.
2009. augusztus 5. szerda 07:59 - Nagy András


Műholddal a gyilkosok nyomában

Abházi József, a Roma Civil Szervezetek Választási Szövetségének elnöke lapunknak úgy nyilatkozott, azt szeretnék elérni, hogy a magyar állam egy olyan védelmi rendszert építsen ki, amely minden ilyen jellegű terrorcselekmény esetében segítséget nyújtana az elkövetők leleplezésében.

Szerinte egy műholdas megfigyelő-azonosító rendszer kialakításának meglenne a technikai lehetősége, ezt külföldi példák is bizonyítják. Az általa képviselt szervezetben úgy látják, magyar ember ilyen cselekményeket nem követ el, tehát külföldön kell keresni a bűnösöket. Gyanúja szerint valamilyen politikai motiváció lehet a háttérben, valaki tudatosan gerjeszti a feszültséget a cigányság és a magyarság között. Abházi szerint az a céljuk, hogy a cigányok végül magyar honfitársaikra támadjanak. "Erre azonban nem fog sor kerülni, amíg egy roma politikus is lesz az országban" – mondta.

Csak a külföldben bízhatunk

A figyelőrendszer működtetését az említett roma vezető uniós finanszírozásban képzeli el, mert mint mondta, a faji alapú terrorizmus európai jelenség, s egy ilyen berendezés bárhol a földrészen bevethető lenne. Balogh Józsefhez hasonlóan ő is úgy látja, a rendőrség ma nincs olyan helyzetben, hogy eredménnyel lenne képes fellépni a bűnösök ellen. Így nem marad más lehetőség, mint a külvilág segítségét kérni.

Abházi József leszögezte: ismét ártatlan emberek életére törtek, úgyhogy a kérdés az, mit tesz az állam az állampolgárai biztonságáért. Szerinte a Parlamentnek olyan törvényt kellene alkotnia, amely előírná egy ilyen műholdas biztonsági rendszer felállítását. "Roma biztonságot és magyarországi biztonságot szeretnénk, nem pedig vádaskodni, Goj Motorsokról meg a Magyar Gárdáról beszélni" – tette hozzá.

"Nagy megdöbbenés lesz, ha kiderül az igazság"

Elkeseredett hangon nyilatkozott lapunknak Hankó Vidor, a Roma Egységpárt első embere is. Mint mondta, egyetért a többi roma vezetővel abban, hogy szükség van egy védelmi rendszer kialakítására, de nem rejtette véka alá véleményét, mi szerint alapvetően a nagypolitika tehet arról, hogy idáig fajultak a dolgok.

Szerinte is csupán külső segítséggel lehetünk úrrá a kialakult helyzeten, itthon ugyanis senki nem fog fényt deríteni ezekre a cselekedetre. "Aztán, ha tényleg kiderül az igazság, akkor nagy megdöbbenés lesz, az biztos" – tette hozzá.

Hankó megerősítette a HírExtra információját, hogy a magyarországi cigányság most az eddigieknél jóval erőteljesebb lépésekre szánta el magát. "Komoly dologra készülünk" –mondta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 09:54
Így van, Gizimama! Méghozzá sürgősen!

Kedves Jnsfhv! Bűnelkövetők minden népcsoportban vannak, mint ahogyan tisztességes, igyekvő emberek is. A bűnözés nem etnikai jelenség. Az más kérdés, hogy a magyarországi cigányság miért van évszázadok óta prifériális helyzetben, és hogy tud viszonyulni mindehhez. Ebben mindannyian ludasak vagyunk, nem is kicsit! A jelenség mögött olyan bonyolult, a társadalom-tudományok által jórészt, de még mindig nem teljesen feltárt okok és összefüggések húzódnak meg, amelyek elemzése itt nem lehetséges. A lényeg itt és most csak annyi, hogy egy etnikumot nem lehet azért elítélni és büntetni, mert az ő köreikből (is) kerülnek ki bűnelkövetők. Azon kívül semmit sem tudok a legutóbbi gyáva gyilkosság áldozatairól, de nagyon úgy tűnik, hogy minden szempontból ártatlanok. Az egyikük, a szerencsés (?) túlélő egy tizenhárom éves kölyök! De talán emlékszel, van már ötéves kissrác is az áldozatok között. Netán ő is bűnöző VOLT?! Tudod: akit a rájuk gyújtott házból való menekülés közben vadásztak le a "HŐSÖK", az édesapjával együtt!
Szerinted hová vezet ez a "cigányozás-magyarozás"? Belegondoltál már ebbe? Ha még nem, tégy erre mielőbb kísérletet. A figyelmedbe ajánlom az itt látható vitát is: http://www.hirextra.hu/2009/08/03/ujabb-romagyilkossag-ez-tortent-kisletan/ . Talán másként látod majd a dolgokat - feltéve, hogy hajlandó vagy erre. Remélem, igen. És hallgass Gizimamára, meg a lekiismeretedre! Ha így teszel, egy szép napon arra ébredsz, hogy sok millió emberrel, a honfitársaiddal tudsz baráti szót váltani, és még romák is lesznek köztük, meglátod! Fel a fejjel! Bízz magadban, és gondolkodj! Ne ülj fel minden előítéletes féligazságnak! Sejtem, mit gondolsz most rólam, de tévedsz: nem vagyok roma, csak gondolkodom.
ember
2009. augusztus 5. 09:20
És minket ki véd meg tőlük? Nekik ez "terrorizmus"..
A gyermekemet sem merem elengedni egyedül,mert vagy kizsebelik vagy belekötnek de persze akkor nincs ott a rend szigorú őre..
gizimama
2009. augusztus 5. 09:17
ez igaz.
de valamit akkor is tenni kell
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását