2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány alkalmatlan

Gyurcsány Ferenc és kormányának tagjai emberileg és politikusként is alkalmatlanok a válság megoldására, hiszen képtelenek megérteni a családok helyzetét, képtelenek együtt érezni a családokkal - mondta Balsai István sajtótájékoztatón csütörtökön Budapest
2009. február 5. csütörtök 19:10 - Hírextra
"Napi 235 ezer fixszel az ember könnyen viccel" - fogalmazott a Fidesz országgyűlési képviselője, utalva Gyurcsány Ferenc vagyonbevallására, majd közölte: már tudható, hogy miért ilyen érzéketlen a kormányfő a nemzet sorsa iránt. Úgy vélte, ez a magatartás ennek a napi 235 ezer forintnak is tulajdonítható. Közölte: kérdés, hogyan lehet társadalmi érzékenységet, baloldali értékek vallását elvárni attól az embertől, aki naponta 235 ezer forintot él fel.

Az ellenzéki politikus közölte: Gyurcsány Ferenc "kedvenc minisztere", Szilvásy György jelenleg Dubajban és Thaiföldön tölti szabadságát. Kérdés, hogy ezt figyelembe véve milyen érzékenységet várhatunk el a minisztertől a családok gondjai iránt - mondta.

A Fidesz politikusa arra is emlékeztetett: már megtörtént a brutális megszorítások egy része, de - mint mondta - küszöbön áll egy "rendkívül brutális újabb megszorító csomag", amelyről a lapok adtak hírt.

Lapinformációk szerint jövőre megszűnne a 13. havi nyugdíj, a bruttósítandó családi pótlékot befagyasztaná a kormány, a gyed folyósítását egy évre csökkentené, a gyes pedig két év időtartamú lenne. A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre az évre vonatkozóan hamarosan 80-100 milliárd forintos kiadáscsökkentő lépéseket jelent be, s ezek között sorában lehet, hogy 30 milliárd forintot vesznek el az egészségügyi alapból, és 50 milliárd forinttal csökkentik a minisztériumok kiadásait. A lap szerint ezen túl az intézmények dologi kiadásait is megkurtítaná a kormány.

A Fidesz politikusa közölte: ezeket az információkat senki nem cáfolta meg.
Balsai István felhívta a figyelmet arra is, hogy 13 éve a Bokros-csomag az első szocialista-liberális kormány "ajándékaként" ugyanilyen válaszokat adott a gazdasági gondokra.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy a közgazdaságtan szerint sokféle választ lehetne találni az ország adott gazdasági helyzetének értékelésére.

Az IMF - melynek delegációja az EU-delegációval együtt kedden érkezett meg Budapestre a Magyarországnak nyújtott hitelkeret felhasználásának első, rendes felülvizsgálatára - ellenőrző látogatása kapcsán Balsai István úgy vélekedett: hazugság volt az az állítás, amit a kormány - élén a miniszterelnökkel és a pénzügyminiszterrel - hangoztatott akkor, amikor azt közölték, szó nincs arról, hogy a nemzetközi szervezet bármiféle kötelezettséget kényszerített volna ránk.

A sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva Szijjártó Péter reagált Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának a Figyelő című hetilapban csütörtökön megjelent interjújára is, amelyben a bankár azt mondta, hogy a kormányzati válságkezelés iránya jó, de mértéke alacsony, majd ehhez azt is hozzátette: Gyurcsány Ferenc sokkal kevésbé kíváncsi a véleményére ezekben a kérdésekben, mint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki az elmúlt időben többször is kikérte már a véleményét.

Szijjártó Péter azt mondta: tiszteletben tartják Csányi Sándor véleményét, de "ezzel szemben" a Fidesz álláspontja és elképzelései ezekben a kérdésekben és a válság egészét illetően "világosak és mindenki előtt ismertek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. február 6. 08:47
yamada!

Azt, hogy egy te féle tahó nem tudja, el is hiszem!
yamada
2009. február 6. 07:16
...........miért ki az a Gyurcsány?Udvaribolond??
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását