2024. május 12. - Pongrác

Győr ellenzi a cigány gárdát

Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdai sajtótájékoztatóján felszólította a cigány önvédelmi gárda tervezett megalakításának kezdeményezőjét, Pádár Lászlót, hogy ebbéli szándékáról mondjon le.
2009. február 4. szerda 17:50 - Hírextra
Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciója felszólítja az MSZP-frakciót, hogy határolódjon el Pádár Lászlótól, aki MSZP-s képviselő a győri közgyűlésben - közölte Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető a sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Fidesz-frakció felkéri az MSZP-frakciót és a szocialista párt Győr városi szervezetét, hogy Pádár Lászlót vonja vissza a városi közgyűlésből és minden funkciójáról mondassa le.

A polgármester szólt arról, hogy Pádár László terveiről a sajtóból értesültek. Nyilatkozatai szerint a gárda élére egy Győrött jól ismert börtönviselt embert állítanának.

"Nem kérünk Győr városában ebből a kezdeményezésből" - szögezte le a polgármester.
Somogyi Tivadar hangoztatta: az önkormányzat Fidesz-frakciója felháborodással olvasta Pádár László sajtóban megjelent nyilatkozatait a cigány önvédelmi gárda megalakításának terveiről. Ezzel összefüggésben rámutatott, az önkormányzati képviselő elsődleges feladata, hogy a városért dolgozzon, őrizze a város nyugalmát és ne pánikot és félelmet keltsen.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke közleményben tudatta, hogy az általa kezdeményezett cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatát visszavonja. Ugyanakkor fenntartja egy erős érdekvédelmi szervezet megalakításának szükségességét, amely akár demonstrációkkal is meg tudja mutatni az erejét - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását