2024. május 3. - Tímea, Irma

Hogyan lehet valóban emlékezetes a sokadik házasság évforduló is?

A házassági évfordulók mindig különleges alkalmak, hiszen ilyenkor az egymás iránti elköteleződést, a szeretetet ünnepeljük, ami összeköt minket. De mi a helyzet akkor, amikor már nem az első évfordulót ünnepeljük, hanem a tizediket vagy akár a harmincadikat? Hogyan lehet ezeket ugyanolyan különlegessé és emlékezetessé tenni, mint az első néhányat?
2024. április 20. szombat 08:26 - HírExtra

Egyesek úgy gondolhatják, hogy a sokadik házassági évforduló már kevésbé fontos, kevésbé jelentős. De valójában épp ennek ellenkezőjéről van szó: ezek azok, amelyek kitüntetett figyelmet és rendkívüli ünneplést igényelnek. Ha nincs ötletünk, hogy hogyan tudjuk ezt valóra váltani, az alábbiakban adunk néhány tanácsot!

Visszatekintés az elmúlt évekre

Az egyik legemlékezetesebb dolog, amit egy sokadik házasság évfordulón tehetünk, az az, hogy visszatekintünk a közösen eltöltött, csodás évekre. Vegyük elő az esküvői fényképeket, nézzük át a régi üzeneteket és emlékezzünk vissza azokra az élményekre, amelyek meghatározták a kapcsolatunkat kezdettől fogva. Ez segít abban, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz, és megmutatja, mennyit nőttünk, fejlődtünk együtt az évek során. 

Amennyiben pedig nincs ajándékötletünk erre a különleges alkalomra, akkor is felhasználhatjuk az emlékeket: készíthetünk például egy idézetekkel, leírásokkal kiegészített fényképalbumot, ami végigvezet a házasságunkon. 

Új élmények megtervezése

Érdemes egy ilyen alkalomra valami teljesen újat és izgalmasat is tervezni, hogy egy kicsit feldobjuk a kapcsolatunkat. Ez lehet egy rövid hétvégi kirándulás egy városba, amit mindig is szerettünk volna felfedezni, vagy akár egy különleges vacsora egy exkluzív étteremben. A lényeg, hogy valamilyen új élményt szerezzünk együtt, hiszen ezek segítenek felfrissíteni a kapcsolatot és új lendületet adnak nekünk az elkövetkező évekhez.

Személyre szabott ajándékok 

Már említettünk egy évfordulós meglepetésötletet, és ez nem véletlen: az ajándékozás mindig jó ötlet egy ilyen alkalmon. De annak érdekében, hogy az ajándék igazán emlékezetes legyen, érdemes azt személyre szabni. Felejtsük el a csoki-virág, esetleg virág-ékszer kombinációt, és gondoljuk át, mi az, ami igazán örömet okozna a párunknak! Szereti a kézzel készített, szívhez szóló, apró meglepetéseket? Vagy inkább a dizájnervázákat, más lakáskiegészítőket kedveli? Gyűjti a különleges szobanövényeket? Esetleg a zenei koncertekért vagy más, izgalmas élményekért van oda? Döntünk az ő ízlésének megfelelően!

Együtt töltött idő

Az együtt töltött idő minden kapcsolat alapja – ám ezt a hosszú házasságok során olykor hajlamosak lehetünk elfelejteni. Ám az évforduló remek alkalom arra, hogy különleges figyelmet szenteljünk egymásnak, és minőségi időt töltsünk együtt mindenféle zavaró, külső tényező nélkül. Itt számtalan dologra gondolhatunk: főzhetünk együtt valami finomat, aztán megvacsorázhatunk egy pohár finom borral és lágy zenével karöltve, de akár csak egy romantikus sétára is elmehetünk. 

Amennyiben úgy érezzük, hogy a kapcsolatunkban egy kicsit „kihunyt a láng”, akkor az évforduló arra is remek alkalom lehet, hogy ezzel foglalkozzunk. Először is üljünk le kettesben, és beszélgessünk őszintén, nyíljunk meg azzal kapcsolatban, hogy mire vágyunk ezen a téren! Lehet, hogy a beszélgetés vége az lesz, hogy együtt böngészünk egy szex webshopot, hogy egy kicsit feldobjuk a hálószobai életünket! Fontos, hogy ha erre kerül a sor, legyünk nyíltak, ugyanakkor elfogadóak. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy ma a szex webshopokban már szinte minden kapható, amire csak vágyhatunk: találjuk meg, amire szükségünk van!

Megújított esküvői fogadalom

A kerek házassági évfordulókon manapság egyre nagyobb divat az esküvői fogadalom megújítása. Ez egy megható és romantikus módja annak, hogy kifejezzük egymás iránti szeretetünket és elkötelezettségünket. Az persze, hogy ezt hogyan kivitelezzük, csak rajtunk múlik. Van, aki egy esküvőszerű eseményt szervez meg, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen, szűk családi körben veszik újra elő a gyűrűiket, hogy újra elmondják egymásnak azokat a szavakat, amelyekkel egyszer már megesküdtek egymásnak.

A legfontosabb pont: az érzelmeink őszinte kifejezése

Bármilyen tervekkel is készülünk egy ilyen neves alkalomra, ezek mellett ne felejtsük el kifejezni egymásnak az őszinte érzelmeinket. Mondjuk el a másiknak, hogy mennyire fontos a számunkra, és hogy mennyire hálásak vagyunk azért, hogy együtt lehetünk. Az őszinte és mély érzelmek sokkal emlékezetesebbek és fontosabbak, mint bármilyen ajándék vagy meglepetés.

Fontos tehát leszögezni – és észben tartani! –, hogy a sokadik házassági évforduló nem kevésbé különleges esemény mint az első vagy a második. Sőt: ez lehet az, ami még inkább megérdemli a különleges figyelmet és az ünneplést, hiszen a mai világban közel sem könnyű fenntartani egy jól működő, egészséges kapcsolatot, amiben tényleg megbízunk egymásban és kitartunk egymás mellett. Ha pedig szeretnénk emlékezetessé tenni az újabb közös évek elteltét, fogadjunk meg néhányat a fenti tippek közül!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását