2024. április 28. - Valéria

Baljós IMF

Elég sűrűn érkeznek Magyarországra az IMF képviselői, ami egy ország számára "nem biztos, hogy a legbiztatóbb jel" - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdán azt követően, hogy a nap folyamán megérkezett Budapestre az IMF és az EU delegációja,
2009. február 4. szerda 18:43 - Hírextra
A Fidesz szerint jó lenne, ha a kormány nem azon gondolkodna - akár az IMF-el, akár csak önmagában -, hogy milyen újabb megszorításokat vezessen be - tette hozzá az ellenzéki politikus.

"Nem lehet tudni pontosan, hogy az IMF újabb megszorításokat akar Magyarországra kényszeríteni, vagy a kormány a saját kútfőjéből akar majd újabb brutális megszorításokat életbe léptetni" - fogalmazott a politikus sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. Jó lenne azonban, ha erről az útról a kormány letérne - tette hozzá.

Úgy vélte, a magyar kormány már ott elrontotta, amikor olyan helyzetbe kormányozta az országot, hogy az államcsődöt csak a nemzetközi szervezetek hiteleinek segítségével lehetett elkerülni.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megérkezett Budapestre a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió delegációja a Magyarországnak nyújtott hitelkeret felhasználásának első, rendes felülvizsgálatára. Közölte: a delegációk február közepéig maradnak, ez idő alatt tárgyalnak a kormányzat, a Pénzügyminisztérium és a jegybank illetékeseivel.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és az Európai Unió együttműködésével mintegy 20 milliárd euró összegű hitelkerethez jutott Magyarország. Ebből eddig 6,9 milliárd eurót hívtak le.
Az IMF igazgatósága 2008 novemberében hagyott jóvá 12,3 milliárd euró (15,7 milliárd dollár, 10,5 milliárd SDR) készenléti hitelkeretet Magyarország számára. Ezt egészíti ki az EU 6,5 milliárd eurós (8,1 milliárd dollár) és a Világbank 1 milliárd eurós (1,3 milliárd dollár) hitelkerete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását