2024. május 4. - Mónika, Flórián

A hibrid munkavégzés jelentős környezeti előnyökkel jár

Az IWG kutatása szerint a hibrid munkavégzés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások ötödével* csökkentsék az energiafelhasználást. Ez elérhető azzal, hogy a nagy, belvárosi irodát kisebb és energiatakarékosabb irodaterekre cserélik, vagy rugalmas munkaterületekre váltják.
2024. április 22. hétfő 17:26 - HírExtra

A vállalkozások energiafelhasználása közel egyötöddel (19%-kal) csökkent az irodák hatékonyabb kihasználása és egy rugalmas munkarend bevezetése által 

A hibrid munkavégzés bevezetésével 84%-kal csökkenthető az energiafelhasználás és szénlábnyom

A megkérdezett cégek több mint háromnegyede további lehetőségeket keres az energiafogyasztás csökkentésére

Az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint az lakóhelyhez közeli munkahelyek akár 90%-kal is csökkenthetik a szén-dioxid-kibocsátást 

A rugalmas munkaterületek globális piacának vezető szolgáltatója, a Regus és Spaces márkáiról jól ismert IWG, több mint 500 olyan vállalat vezetőjét és létesítménygazdálkodóját kérdezte meg, ahol bevezetésre került a hibrid munkavégzés. Az eredményekből egyértelműen látható, hogy az átlagos energiafogyasztás 19%-kal csökkent a hibrid munkavégzés bevezetése óta. 

A Föld napja (április 22.) előtt készült tanulmány jelentős környezeti és gazdasági előnyökre mutatott rá ott, ahol a drága belvárosi irodahelyiségeket felváltják a hibrid munkamodelleket használó lakóhelyekhez közeli kisebb, regionális irodák és co-working munkahelyek. 

A válaszadók (44%) közel fele negyedével (25%) csökkentette a hagyományos irodaterületeit, amely egyértelműen az energiafogyasztás és a működési költségek jelentős csökkenéséhez vezetett. További 19 százalékuk még nagyobb mértékű csökkentést ért el az ezen felüli (26-50%-os) irodaterület leépítéssel.  A megkérdezettek 84 százaléka szerint a hibrid munkamodell bevezetése kulcsfontosságú a vállalat teljes energiafelhasználásának és szénlábnyomának csökkentésében. Még nagyobb csökkenést jósolnak, hiszen a vállalkozások 79 százaléka további lehetőséget keres az energiafogyasztás csökkentésére, például meglévő irodahelyiségeik leépítésével vagy rugalmas munkaterületek bevezetésével. 

Egy korábbi, az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint a lakóhelyhez közelebbi munkavégzés Manchesterben akár 70 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást (Egyesült Királyság), 87 százalékkal Los Angelesben (USA), 82 százalékkal New Yorkban és közel 90 százalékkal Atlantában**.

Egy év elején készült IWG-felmérés szerint, a megkérdezettek 60 százaléka otthonától 15 percen belül elérhető irodában szeretne dolgozni, és csak minden ötödik munkavállaló ingázna naponta 30 percnél többet. 

Forrás: Chapter4
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását