2024. április 28. - Valéria

Szijjártó mondjon le!

A Magyar Demokrata Fórum lemondásra szólítja fel Szijjártó Pétert, miután a Fidesz szóvivője egy interjúban szabályos korrupciós vallomást tett maga ellen - írta Karsai Péter, az MDF országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében.
2009. február 5. csütörtök 17:55 - Hírextra
Karsai Péter szerint a Fidesz politikusa egy internetes lapnak adott interjúban elismerte, autóját 2006 óta egy autóforgalmazó magánvállalat ingyenes juttatásaként használja, amely vállalat a győri kosárlabdacsapat főszponzora.

Szijjártó Péter a Hírszerzőn szerdán megjelent interjúban azt mondta: a győri kosárlabda csapat főszponzora az egyik legnagyobb magyar autóforgalmazó cég, és a klub vezetői, játékosai a főszponzor által bérbeadott és használatba adott autókkal járnak. "Egy fillér közpénzt nem költöttünk autóbérlésre, bár értettem a törekvéseket, hogy összemossák ezt az ügyet a kormány luxusautó-beszerzéseivel" - olvasható.

Az MDF-es politikus szerint "Szijjártó Péter tehát beismerte, hogy nagy értékű gépkocsiját egy magáncégtől kapta ingyenes juttatásként"; ami - mint hozzátette - országgyűlési képviselőnél megengedhetetlen.

"Ez nem más, mint korrupció és adócsalás. Szijjártó Péter cselekedete több ponton is etikátlan, elfogadhatatlan és törvénytelen, hiszen szemben más, nem Fidesz-képviselő állampolgárral, nem fizet adót az autó után, ami felveti az adócsalás gyanúját; az utóbbi hetekben ugyanilyen ügyek miatt az Egyesült Államokban több kormánytag-jelölt is kénytelen volt visszalépni" - tartalmazza a közlemény.

Karsai Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a fideszes politikus az autót nem tüntette fel vagyonbevallásában sem, pedig ez a nagy értékű gépkocsi egyértelműen juttatás.

Az MDF felszólítja a Fideszt, hogy azonnal hozzák nyilvánosságra, mely képviselőik mely vállalatoktól, cégektől kaptak ingyen ajándékautót - írta Karsai Péter. Hozzátette: "az MSZP és a Fidesz sem tud szabadulni a drága autók bűvköréből, hiszen több ponton is elítélendő autóbizniszekben utaznak".

A konzervatív politikus szerint "itt az ideje, hogy Veres János miniszter és Szijjártó Péter egyaránt levonják a megfelelő konzekvenciákat, és tegyék azt, ami egy demokráciában kötelező egy ilyen ügybe belebukott politikus számára: távozzanak".

Győr városának sportigazgatósága korábban cáfolta azt a lapértesülést, hogy egy helyi sportklub az önkormányzati támogatásból autót bérelne Szijjártó Péter Fidesz-szóvivőnek.

A Népszava január végi számában írt arról, hogy a Fidesz szóvivője olyan Audit használ, amelyet az általa elnökölt győri sportklub bérel számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását