2024. április 29. - Péter

Egy motorolaj segítségével is elérhető hatalmas üzemanyag-megtakarítás?

Bár meglepő lehet, de egy megfelelő motorolaj-választással is elérhető hatalmas üzemanyag-megtakarítás. Céges flották esetén kifejezetten nagy jelentősége van a hatékony üzemeltetésnek, így nem kérdés, hogy ott jól jön egy ilyen információ. Alacsonyan kell tartani a költségeket, legyen az flottafinanszírozás, szervizköltség vagy épp a racionalizált üzemanyag-felhasználás.
2024. április 16. kedd 16:48 - HírExtra

Az autóiparban is egyre fontosabb a zöld szemlélet

A környezettudatosság, a fenntarthatóság egyre több cég számára jelent fontos tényezőt. Ennek részét képezi az is, hogy minimalizálni kell az energiapazarlást. Az optimális működést sok vállalkozás szakemberek bevonásával éri el. Kiváló példa erre az EnergyHub cégcsoport energetikai szakreferenseinek munkája.

Az autóipar jelentős változás előtt áll, mivel évről évre egyre növekszik az elektromos járművek aránya az újonnan értékesített autók között. Azonban még nagyon sok időnek kell eltelnie addig, amíg teljesen lecserélődnek a belsőégésű motorral szerelt gépjárművek.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne figyelnének oda arra, hogy fenntartható termékeket gyártsanak és csökkentsék a karbonlábnyomukat. A minőségi kenőanyag-választás is épp ezt a célt szolgálja azzal, hogy minimalizálja a súrlódást, egyúttal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást is.

Ma már nem kérdés, hogy a cégek és cégvezetők keresik a környezetbarát és minél fenntarthatóbb megoldásokat. Ez az igény is hozta létre a CO2 semleges kenőanyagokat, melyek nemcsak teljes körű védelmet jelentenek, hanem biztosítják is a motor maximális teljesítményét.

Kompenzált CO2 kibocsátású karbonsemleges kenőanyagok

Az úgynevezett karbonsemleges üzemanyagok a teljes életciklusuk CO2 kibocsátását kompenzálják. Ebbe beletartozik az alapanyag, a csomagolás, a gyártás, sőt még az értékesítés is.

Hogy miként? Faültetéssel, a megújuló energiaforrások felkutatásával, sok-sok fejlesztéssel és ezek alkalmazásával. Emellett még karbonkvóta vásárlásával is ellensúlyozzák a teljes életciklus során felmerülő CO2 kibocsátást. A végső cél az, hogy csökkentsék vagy legalábbis ellensúlyozzák az üvegházhatású gázok termelődését.

A megfelelő minőségi motorolajjal jelentős megtakarítás érhető el

Ha alacsonyabb viszkozitású olajokat használunk, akkor az komoly előnnyel jár, ezt különböző tesztek és esettanulmányok támasztják alá. Ezek eredményei megmutatják számunkra, hogy mekkora megtakarítás érhető el azzal, hogy mindössze ezt az egyetlen egy működéshez szükséges összetevőt változtattuk meg.

Az árufuvarozásban magas a futásteljesítmény, így jelentős költségcsökkenés is elérhető minimális változások esetén is. Így nagy fegyverténynek minősül az, hogy egy minőségi motorolajra váltás esetén a tesztek 2%-nál is több üzemanyag-fogyasztás csökkenést mutattak. Ráadásul csökkent a kopadékszint is, mely növelte az olajcsere periódust is, további megtakarítást lehetővé téve.

A minőségi motorolajok tehát költséghatékonyabb működést biztosítanak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását