2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Válság van, egyre több embernek csak rosszabb minőségű élelmiszerre futja"

Magyarországon az európai átlaghoz képest háromszoros mértékű az infláció, és nálunk a legmagasabb az élelmiszerinfláció egész Európában -írja közleményében Korózs Lajos.
2023. május 18. csütörtök 10:34 - HírExtra

Korózs Lajos közleménye:

"Ki lehet mondani, hogy válság van, hiszen két egymást követő negyedévben is bőven 20 százalék felett volt az inflációs ráta. A maginflációból pedig arra következtethetünk, hogy ez nem is fog egyhamar megváltozni. 

25,3 százalékos drágulást mutatott a nyugdíjas fogyasztói árindex, amit a nyugdíjas fogyasztói kosár alapján mér a KSH. Nem mindenkit egyformán ér az infláció, minél szegényebb valaki, minél alacsonyabb a jövedelme, annál többet költ arányaiban élelmiszerekre és lakhatásra. 

A legalacsonyabb jövedelmi tizedbe tartozó körülbelül egymillió ember, a nyugdíjasok és a kismamák az összes jövedelmüknek akár 50-60 százalékát is ennivalóra és lakhatásra kell költeniük. 

Az emberek sok mindenről lemondanak, de enni kell! Felmérések szerint a lakosság 80 százaléka fogta vissza a fogyasztását, valamint a lakosság 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy sajnos be kell érnie rosszabb minőségű élelmiszerekkel. Az élelmiszerek mellett az emberek egyéb költségei is jelentősen megnövekedtek, a háztartási energia például 42 százalékkal drágult az elmúlt időszakban. Válság van, hiszen immáron reálbér csökkenést is mért a KSH.

Az orbáni infláció az emberek életminőségére is óriási hatással van. Három negyedév óta technikailag recesszióban van az ország. Mi ezért hirdettük meg a Mentőcsomag a háztartásoknak programunkat, amely valódi segítséget nyújtana az emberek számára. A programunk öt fontos pontot tartalmaz: adóstopot, árstopot, élelmiszer-kártyát a leginkább rászorulóknak, nyugdíjemelést és támogatást a kisboltoknak."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását