2024. április 20. - Tivadar

Magyarországon halnak meg a legtöbben rákos megbetegedésben

A Fidesz 13 év alatt teljesen lezüllesztette az egészségügyet, ennek pedig súlyos következményei vannak. Az OECD felmérése alapján az Európai Unióban Magyarországon a legnagyobb a rákos megbetegedések miatti halálozás - hívja fel a figyelmet az MSZP.
2023. február 16. csütörtök 12:22 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Orbánék fontossági sorrendjében az egészségügy mindig hátul helyezkedett el. Elüldözték az orvosokat, padlóra küldték a betegellátást és GDP-arányosan csökkentették a gyógyításra költhető pénzt. 

Európa más országaiban nagy hangsúlyt kap a daganatos betegségek kezelése, nálunk azonban a kormány az uniós átlagnak csupán a 69 százalékát költi a daganatos betegekre. 2019-ben 33 százalékkal többen haltak meg rákban, mint más EU-tagállamban, 2020-ban pedig 10 százalékkal több daganatos beteget diagnosztizáltak, mint az uniós átlag. 

Ráadásul nem elég, hogy a kormány keveset költ az egészségügyre, még azt is rosszul. Látható, hogy még azoknál az országoknál is jelentősen rosszabbul teljesítünk, ahol az egészségügyi kiadás mértéke hasonló hazánkéhoz. Döbbenetes, hogy míg a Fidesz hatalmas egészségügyi sikerről ír, addig a daganatos megbetegedések miatti korai halálozás messze az uniós átlag feletti.

Úgy tűnik, a kormány azonban nem változtat politikáján. Az MSZP által is ellenzett egészségügyi átalakítást megfélemlítésekkel, kommunikációs csatározásokkal akarják rákényszeríteni a dolgozókra, amelynek áldozatai a betegek lesznek. Az MSZP szerint több pénzt és nagyobb szakmai figyelmet kell kapnia a daganatos betegségek megelőzésének és kezelésének. Nem múlhatnak azon életek, hogy a kormányzat embertelen politikája miatt elérhetetlenné válik az egészségügyi ellátás."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását