2024. április 19. - Emma

MSZP: Terjessze ki a kormány a hatósági árakat a strandbelépőkre is!

Számos magyar családnak már csak az ársapkák biztosítják a megélhetést, a kikapcsolódásra keveseknek marad pénze. Az MSZP ezért kezdeményezi az ársapka kiterjesztését a természetes tavak mellett található strandok belépőjegyeire is. Maximalizálják az árat 600 forintban, csak így biztosítható a családok pihenése!
2023. április 12. szerda 13:30 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

Az általunk végzett kutatás alapján kijelenthető, 600 forintos felnőtt belépőjegy mellett fenntarthatók a köztulajdonban lévő strandok. Ehhez az árhoz kell igazítani a kedvezményes belépőket is, így ismét elérhetővé válhat a pihenés rengeteg család számára. A megdrágult strandbelépők miatt sok család már nem tud elmenni nyaralni, ezért az eddig csak élelmiszerekre vonatkozó hatósági árazást ki kell terjeszteni a strandbelépőkre is.
 
Az MSZP szerint a természetes tavaknál való nyaralásnak elérhetőnek kell lennie. Ezért az állami vagy önkormányzati fenntartású strandok kapjanak kompenzációt, amivel továbbra is fent tudják tartani a strandok működését a 600 forintban maximalizált felnőtt belépő mellett. A „fürdősapka” biztosítaná a nyaralást számos család számára a megemelkedett árak mellett is.
 
Az MSZP továbbra is harcol a szabad vizek strandjainak díjmentessé tételéért, azonban átmenetileg megoldást nyújtana a strandbelépők árának 600 forintban maximalizálása. A kormány akár rendelettel is meghozhatná ezt a családok pihenését szolgáló döntést.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását