2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: maradjanak kamarai tagok az orvosok

A kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére az orvosok maradjanak a MOK tagjai - írja közleményében Dr. Szelényi Zoltán,az MSZP egészségügyi kabinetének vezetője.
2023. március 2. csütörtök 15:26 - HírExtra

Szelényi zoltán közleménye:

"A kötelező orvosi kamarai tagság eltörlésével a kormány kinyilvánította, hogy politikai ellenfélként kezel egy szakmai szervezetet, a Magyar Orvosi Kamarát. Az ügyeleti rendszer átalakítása szakmai kérdés. Mint ismeretes, a kormány az Országos Mentőszolgálat alá rendeli az éjszakai és hétvégi orvosi ügyeletek működtetését. A jelenleginél kevesebb ellátó helyen, háziorvosok és mentőtisztek bevonásával folyna a jövőben az ellátás.  

A háziorvosok átlagéletkora 60 év felett van, amikor már bőven megdolgoztak azért, hogy nyugodt életük legyen. Aki nem szeretne ügyeletet vállalni, az tehessen így. Másrészről az ügyeleti reform lehetetlen helyzetbe hozza a mentőtiszteket is, akikre olyan felelősséget hárítana a kormány, amire nincs képesítésük, nekik ugyanis nincs orvosi diplomájuk.

Azzal, hogy az ügyelet ellátásának feladatát elveszik az önkormányzatoktól, megszűnik a visszacsatolás lehetősége is, ami az ellátás színvonalának romlását eredményezheti, akár emberéletekbe is kerülhet. A kormány pedig az ügyeletre biztosított forrást el fogja vonni az önkormányzatoktól, ahogy ez történt például az iskolák fenntartásának elvételekor, ami újabb lépés az önkormányzatiság leépítése felé.

Az MSZP azt javasolja az orvosoknak, hogy a kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére maradjanak a Magyar Orvosi Kamara tagjai, és támogassák a MOK-ot"
 
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását