2024. április 19. - Emma

Az ellenzék egészségügyi minisztériumot hoz újra létre

A kormány az egészségügyi szakdolgozók béremelésével trükközik, miközben önti a milliárdokat a propagandára - állítja az MSZP.
2022. február 9. szerda 09:50 - HírExtra

Az MSZP közleménye: 

"A kormány által hirdetett egészségügyi átlagbérek sok esetben köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, sőt az is kiderült, hogy a szakdolgozók 21%-os béremelése is csak papíron létezik. A Fidesz az egészségügyi dolgozók bérén spórol miközben a Rogán-féle kormányzati hazugsággyár két hónap alatt 20 milliárd forintért kötött szerződéseket a hazug propaganda harsogására. 

Minden egészségügyi szakdolgozónak tisztában kell lennie azzal, hogy az a pénz, amiből emelni lehet a fizetésüket, ott van minden egyes kormányzati hirdetés mögött, egy fideszes haver zsebében. 

Az elmúlt időszak megmutatta, mennyire fontos, hogy kellő számú és megfelelően képzett szakember legyen a kórházakban, ezért az MSZP szerint propagandára szánt súlyos milliárdokat az egészségügy rendbetételére kell fordítani! 

Az Egységben Magyarországért kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, ezért a kormányváltást követően el fogja törölni az egészségügyi szolgálati jogviszonyt és újra önálló egészségügyi minisztériumot fog létrehozni. Bővíteni kell a szakdolgozók számát és javítani kell a munkájuk feltételeit. A szakdolgozók elvándorlásának és pályaelhagyásának megakadályozása érdekében olyan béremelést kell biztosítani valamennyi egészségügyi dolgozó számára, amely kifejezi megbecsülésüket, és lehetővé teszi a tisztességes megélhetést."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását