2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kovács Bálint: Nagyon hasznos lesz majd év közben a rengeteg pályán töltött tesztkilométer

A H-Moto Team pilótája megkezdte idei szezonját a szlovák Maco Racing Team pilótájaként. A 21 éves motoros hat napot tesztelt Spanyolországban, ami idő alatt tökéletesen összeszokott a csapattal, és sokat haladt a Yamaha beállításainak terén is.
2023. február 14. kedd 11:22 - HírExtra

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az idei szezonra egyrészt gyári szerződéssel rendelkezik az Alpha BMW-vel, és az IDM tavalyi legjobb csapatával teljes szezont teljesít a német bajnokságban. Az idei évet a Maco Racing Team tette teljessé a 21 éves motoros számára, ugyanis a szlovák csapat színeiben fix versenyzőként valamennyi európai futamon rajthoz állhat az Endurance-világbajnokságon.

Bálint számára ugyan nem lesz ismeretlen a szlovák csapat, ugyanis tavaly beugró pilótaként a Bol d’Or-n a 6. helyen végzett a Maco Racing pilótájaként. Az ismerkedés a múlt héten tovább folytatódott, ugyanis hat napon keresztül tesztelhetett Spanyolországban a H-Moto Team versenyzője a szlovák csapattal.

„Külön öröm a számomra, hogy tavalyhoz képest több teszten vehetek részt, ami remek felkészülést nyújt az idei szezon nagy próbatételeire. Minden pályán töltött kilométer nagyon hasznos lehet a versenyeken. Almeriában négy, míg Valenciában két napon keresztül tesztelhettem, ráadásul lehetőségem volt, még ha csak egy napig, de esős körülmények között motoroznom. Az előbbi pályán nem kellett a pályaismerettel bajlódnom, hiszen korábban versenyeztem itt, így az első perctől kezdve csak a közös munkára koncentrálhattunk."

"Sokat haladtunk a motor beállításával, és ami a lényeg, sikerült teljesen összekovácsolódnom a csapattal. Valenciában az első nap első felében az aszfaltcsík megismerése volt a fő feladat, aztán délután már tempósan köröztem a Moto2-es és a Superbike világbajnokságon is induló versenytársakkal együtt. Utolsó napra megérkezett az eső is, így a vizes pályára való beállításokat is kipróbálhattuk. Noha régen motoroztam ilyen körülmények között, nagyon jól éreztem magam” – fogalmazott Kovács Bálint.

A versenyző még nem tudja, mikor tud újra a Maco Racing Teammel tesztelni, de az Alpha BMW-vel az IDM hivatalos gyakorlásán mindenképpen ott lesz. Egy biztos, egyáltalán nem zavarja Bálintot, hogy az IDM futamain gyári BMW-vel, míg az EWC versenyein a tavaly már megismert Yamaha motorral fog rajthoz állni. 

Forrás: H-Moto Team
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását