2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Legyen egyensúly a Te életedben is!

A mindennapjaink során számtalan alkalommal elhangzik, hogy érdemes odafigyelni a munka és a magánélet egyensúlyára. De ha igazán stabilan szeretnénk tartani a mentális egészségünket, akkor nem árt egy harmadik pillért is beiktatni.
2022. november 15. kedd 18:27 - HírExtra

A következő cikkben segítünk Neked is, hogy ha még nem sikerült megtalálnod a tökéletes egyensúlyt, ki tudj alakítani egy olyan időbeosztást, amibe minden belefér, ami a testi-lelki jólléthez szükséges.

Hobbi, kikapcsolódás

A hétköznapok egyhangúsága ellen nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a tevékenységet, ami kikapcsol, és kiragad minket a szürke mindennapokból. Ez mindenki számára mást jelent. Egyesek valami kreatív tevékenységben találják meg a nyugalmat, mások sportolnak, megint mások pedig a regények lapjai között lelnek teljes kikapcsolódásra.

Neked mi nyújt tökéletes lehetőséget a relaxációra? Esetleg a téli sportok vagy az utazás? Köss utasbiztosítást online akár az utolsó pillanatban is, ha véletlenül spontán vágnátok neki a kalandnak!

Az ilyen jellegű tevékenységek segíteni tudnak abban, hogy egy kicsit távolabb kerülhess a kötelességeidtől, lecsillapodhassanak a zavaró gondolatok, és csak befelé tudj figyelni a saját igényeidre. Ha olyan dolgokkal tudsz rendszeresen foglalkozni, amik gyönyörködtetnek, vagy kielégüléssel töltenek el, sokkal könnyebben veszed majd a mindennapi akadályokat is. Nem szabad tehát ezeket semmiképpen megvonni magadtól.

Munka

A munkát a legtöbben csak egy szükséges rossznak tartják, de valójában sokkal több ennél. Persze nem mindenki van abban a szerencsés szituációban, hogy a munkája a hobbija is egyben, de az tény, hogy munka nélkül az emberek zöme csak tétlenül nézne a mindennapok elé. Márpedig az emberi lény alapvető jellemvonásai közé tartozik az is, hogy szüksége van valamiféle célra, elfoglaltságra, ami előrébb viszi az életben. 

Ha úgy érzed, hogy a munkád csak bosszúságot és negativitást hoz az életedbe, lehet, hogy érdemes elgondolkodni a továbbtanuláson, váltáson is, hiszen hosszú távon megtérül, ha kiegyensúlyozottan vághatsz neki a napoknak, a munkád pedig valami olyan tevékenység, ami még hosszabb idő elteltével is érdeklődést vált ki belőled.

Család

Ezt a kört talán nem is kell túlmagyarázni. Az ember társas lény, szükségünk van arra, hogy legyen körülöttünk egy stabil, elfogadó és biztonságos közeg, ami felüdülést ad. A család egy olyan biztos pont, ahonnan jó elindulni, és akikhez jó hazaérkezni. Ezek azok az emberek és társállatok, akik a lakást otthonná varázsolják, és a rohanó hétköznapokba fényt és életet visznek. Ha a kötelességeink vagy a hobbink ennek a feltöltődésnek a rovására megy, hosszú távon kibillenthet minket az egyensúlyból, és ez magánéleti vagy akár lelki problémák formájában is megnyilvánulhat. 

A fentiekből látható tehát, hogy akkor tudunk egészséges és harmonikus életet élni, ha az élet mindhárom területére kellő időt tudunk fordítani.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását