Legyen egyensúly a Te életedben is!

A mindennapjaink során számtalan alkalommal elhangzik, hogy érdemes odafigyelni a munka és a magánélet egyensúlyára. De ha igazán stabilan szeretnénk tartani a mentális egészségünket, akkor nem árt egy harmadik pillért is beiktatni.

A következő cikkben segítünk Neked is, hogy ha még nem sikerült megtalálnod a tökéletes egyensúlyt, ki tudj alakítani egy olyan időbeosztást, amibe minden belefér, ami a testi-lelki jólléthez szükséges.

Hobbi, kikapcsolódás

A hétköznapok egyhangúsága ellen nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a tevékenységet, ami kikapcsol, és kiragad minket a szürke mindennapokból. Ez mindenki számára mást jelent. Egyesek valami kreatív tevékenységben találják meg a nyugalmat, mások sportolnak, megint mások pedig a regények lapjai között lelnek teljes kikapcsolódásra.

Neked mi nyújt tökéletes lehetőséget a relaxációra? Esetleg a téli sportok vagy az utazás? Köss utasbiztosítást online akár az utolsó pillanatban is, ha véletlenül spontán vágnátok neki a kalandnak!

Az ilyen jellegű tevékenységek segíteni tudnak abban, hogy egy kicsit távolabb kerülhess a kötelességeidtől, lecsillapodhassanak a zavaró gondolatok, és csak befelé tudj figyelni a saját igényeidre. Ha olyan dolgokkal tudsz rendszeresen foglalkozni, amik gyönyörködtetnek, vagy kielégüléssel töltenek el, sokkal könnyebben veszed majd a mindennapi akadályokat is. Nem szabad tehát ezeket semmiképpen megvonni magadtól.

Munka

A munkát a legtöbben csak egy szükséges rossznak tartják, de valójában sokkal több ennél. Persze nem mindenki van abban a szerencsés szituációban, hogy a munkája a hobbija is egyben, de az tény, hogy munka nélkül az emberek zöme csak tétlenül nézne a mindennapok elé. Márpedig az emberi lény alapvető jellemvonásai közé tartozik az is, hogy szüksége van valamiféle célra, elfoglaltságra, ami előrébb viszi az életben. 

Ha úgy érzed, hogy a munkád csak bosszúságot és negativitást hoz az életedbe, lehet, hogy érdemes elgondolkodni a továbbtanuláson, váltáson is, hiszen hosszú távon megtérül, ha kiegyensúlyozottan vághatsz neki a napoknak, a munkád pedig valami olyan tevékenység, ami még hosszabb idő elteltével is érdeklődést vált ki belőled.

Család

Ezt a kört talán nem is kell túlmagyarázni. Az ember társas lény, szükségünk van arra, hogy legyen körülöttünk egy stabil, elfogadó és biztonságos közeg, ami felüdülést ad. A család egy olyan biztos pont, ahonnan jó elindulni, és akikhez jó hazaérkezni. Ezek azok az emberek és társállatok, akik a lakást otthonná varázsolják, és a rohanó hétköznapokba fényt és életet visznek. Ha a kötelességeink vagy a hobbink ennek a feltöltődésnek a rovására megy, hosszú távon kibillenthet minket az egyensúlyból, és ez magánéleti vagy akár lelki problémák formájában is megnyilvánulhat. 

A fentiekből látható tehát, hogy akkor tudunk egészséges és harmonikus életet élni, ha az élet mindhárom területére kellő időt tudunk fordítani.