2024. március 19. - József, Bánk

Ne indulj el utasbiztosítás nélkül nyaralni!

Mindenki nyugodt nyaralásra vágyik, amiben csak éppen annyi izgalom van amennyit az extrém sportok, vagy a tevegelés ad. Egy körültekintő utasbiztosítás 2021-ben nyugalmat és valódi biztonságot nyújt utazásaink során, nemcsak nekünk, de a családunknak is.
2021. július 22. csütörtök 12:24 - HírExtra

Összegyűjtöttük, hogy milyen alapbiztosítások nélkül nem javasolt az utazás

- Utas-, és balesetbiztosítás

Vannak olyan térségek, ahová kötelező balesetbiztosítást kötni, illetve ilyen tevékenységek is helyszíntől függetlenül. Ha tudjuk, hogy veszélyes terepre merészkedünk, búvárkodni fogunk, vagy rafting túrára indulunk, akkor az utazás megtervezésének első lépései közé soroljuk az utasbiztosítás megkötését. Viszont nem kizárólag ezekben az esetekben ajánlott, hiszen egy teljesen nyugodtra tervezett nyaralás során is kimehet a bokánk, vagy megbetegedhet a gyerek. A helyi kórházi ellátás pedig tucatnyi esetben hihetetlenül költséges, még biztosítással ezen enyhíthetünk, ugyanis az utasbiztosítás fedezi a kórházi napi-, vizitdíj költségét, a szükséges gyógyszereket, és segédeszközöket. Az esetleges mentő akció díját, és a tolmácsot, illetve a családdal való kommunikációt is támogatja.

- Poggyászbiztosítás

Ha repülővel utazunk, akkor kötelező a poggyászbiztosítás. Sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és csak akkor gondolkodunk, amikor nem jön a saját csomagunk a szalagon. Sajnos előfordulhat, hogy a repülőút során elkeveredik, vagy megsérül a poggyászunk. A poggyászbiztosítás ebben a helyzetben lehet a segítségünkre, persze azonnal nem pótolja az elveszett fürdőruhát, és napolajat, viszont utólag megtéríti a károkat. Mielőtt azonban aláírjuk a szerződést javasolt elolvasni az apró betűs részt is, mivel egyes biztosítások nem minden értéktárgyra érvényesek.

- Asszisztencia szolgáltatás

A legtöbb biztosítás megkötése kimerül az alapoknál, azaz, ha van utas-, és balesetbiztosításunk, akkor már nyugodtan indulunk el. Ez részben rendben is van, de abban az esetben, ha nem ismerjük a célországot, nehezebben tudunk segítséget kérni, mintha „velünk van” valaki olyan, aki minden szokást és szabályt ismer az adott területen. Az asszisztencia szolgáltatás egy telefonos elérhetőség, mely probléma esetén segít megtalálni a megfelelő megoldást. Nem tudjuk, hol a kórház, vagy kinek kell szólni a lerobbant autóval, csak hívjuk a megadott számot és az asszisztens segít.

Ne csak egy típusra gondoljunk!

Ne vegyük félvállról az utazást, akkor is javasolt mérlegelni a biztosítás lehetőségét, ha csak közeli országba megyünk, vagy rövidebb időre utazunk el csupán. Főleg, akkor, ha nem egyedül megyünk. A család bármelyik tagjával történhet baleset, netán belázasodhat a gyerek. És nem kell ahhoz egzotikus ország sem, hogy a gyomrunkat feküdje meg a helyi étel. Gyakori hiba, hogy csak erre vagy csak arra kötünk biztosítást nem gondolva a további eshetőségekre. Viszont nem elegendő, ha csak a poggyászunkat biztosítjuk hiszen még azt jó esetben néhány tízezer forintból tudjuk pótolni, addig kórházi ellátás vagyonokba kerülhet.

Utasbiztosítás 2021-ben már igen egyszerűen, köthető akár online vagy telefonon is, viszont, ha elvesztünk a kínálatban, akkor javasolt személyesen intézni azt. Az ügyintéző minden esetben készségesen segít kiválasztani, hogy mire lesz szükségünk. Illetve megfelelő kiegészítő szolgáltatásokat is tud ajánlani a fent leírt alapok mellé. Nézd meg az Axa-assistance kínálatát, szükség esetén pedig kérd a segítségünket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását