2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kásler önkényesen nevez ki igazgatókat?

Kásler Miklós két csepeli iskolaigazgató kinevezésekor is önkényesen döntött. - hívta fel rá a figyelmet Facebookon Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikusa és csepeli önkormányzati képviselője.
2021. július 13. kedd 13:21 - HírExtra

“Az állami általános iskolák vezetőinek kinevezéséről Kásler Miklós minisztériuma dönt, se a tantestületnek, se a szülőknek, se a diákoknak nincs érdemi beleszólása a döntésbe.” - írja Dukán András Ferenc. 

A Momentum oktatáspolitikusa szerint nagy probléma, hogy a pályáztatási eljárás átláthatatlan és nem az arra legmegfelelőbb emberek kerülnek az igazgatói székbe. “A Széchenyi István Általános Iskolában egyedül az intézményt évek óta vezető igazgató pályázott, mégse került kijelölésre vezető az intézmény élére. Az eljárás átláthatatlan, nincs érdemi indoklás a döntésről. A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában az eddigi igazgató nyugdíjba vonulása után nem az eddigi helyettesét, az intézmény elismert tanárát, és a tantestület szellemiségének hű képviselőjét nevezték ki, hanem egy külső pályázót.”

Továbbá hozzáteszi, hogy jelenleg Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselővel közösen próbálnak információkat szerezni az EMMI-től az eljárásrendről és a pályáztatásról.

Dukán András Ferenc hozzátette: “A Momentum Mozgalom oktatási programja egy olyan oktatási rendszer mellett foglal állást, ahol az intézmények a helyi közösségek kezében vannak, ahol az igazgató kinevezésekor a tantestület, a szülők és a diákok képviselői is szavaznak. Az állam feladata a minőségbiztosítás, hiszen egy minisztérium nem láthatja át az ország összes intézményének mindennapjait.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását