2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szemöldök formázás egyszerűen: mielőtt belekezdenél

Mindig is problémás területnek vélted szemöldököd? Nem tudod, hogyan rajzold tökéletesre, vagy szedd ki a felesleges szálakat? Segítünk!
2020. december 30. szerda 17:04 - HírExtra

A szemöldök alapvetően adja meg az arc karakterét. Mivel a szemet öleli szinte körbe, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az, mennyire ápolt és igényes. A tökéletes szemöldök nem elérhetetlen álom, mindössze néhány alapvető információval célszerű tisztában lenned. 

Ha megkönnyítenéd magadnak a szemöldök formázás folyamatát, akkor több dologra is érdemes figyelned, mielőtt otthon belekezdenél. A formázás folyamata előtt gondoskodj arról, hogy ne legyenek kósza szálak, melyek kócosan belerondíthatnának a végeredménybe. Akár szakember segítségét is kérheted ahhoz, hogy a számodra ideális formát sikerüljön eltalálni. 

A napi sminkrutin részeként a szemöldök megrajzolása is fontos szerephez jut majd. Ezt egészen egyszerűen megoldhatod. Ha egy ceruzát az orrodhoz állítasz függőlegesen, akkor ez a vonal kirajzolja, honnan induljon a szemöldök. Végét pedig úgy határozhatod meg, ha a ceruza a szem külső sarka felé irányul. Persze a megfelelő ív és a magasság sem elhanyagolható. Ha a ceruzát a pupilla vonalához igazítod, akkor megkaphatod azt a felső pontot, mely ívet ad majd szemöldöködnek. 

A felesleges szőrszálakat szemöldökcsipesszel húzhatod ki. Előfordulhat az is, hogy túl hosszúak a szálak. Ilyenkor egy ollóval óvatosan rövidebbre vághatod azokat. Fontos, hogy a vágáshoz felfelé fésüld a szálakat, és így jól láthatod, melyek lógnak ki túlságosan. Persze nem minden a szemöldök formázása, annak megrajzolására is hangsúlyt érdemes fektetni a tökéletes smink megvalósításához. 

A jó szemöldökceruza kicsit puhább a szemceruzáknál. Érdemes vízálló változatot beszerezni, ez ugyanis tartósan szolgálja majd vonzó megjelenésed. Egy szemhéjtussal ellentétben a szemöldökceruzával apró vonásonként haladj, mintha szőrszálakat rajzolnál. A rajzolt szemöldök már egyáltalán nem divat, a trendek sokkal inkább a természetesség irányába mozdulnak. Ezt a szemöldök megrajzolásakor is érdemes fókuszba helyezni.  

Ne feledd, a smink sok esetben a vonzó megjelenés szerves részét képezi. Igyekezz úgy kialakítani szemöldököd, hogy természetes, mégis igényesen ápolt módon keretezze tekinteted. 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását