Szemöldök formázás egyszerűen: mielőtt belekezdenél

Mindig is problémás területnek vélted szemöldököd? Nem tudod, hogyan rajzold tökéletesre, vagy szedd ki a felesleges szálakat? Segítünk!

A szemöldök alapvetően adja meg az arc karakterét. Mivel a szemet öleli szinte körbe, ezért korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az, mennyire ápolt és igényes. A tökéletes szemöldök nem elérhetetlen álom, mindössze néhány alapvető információval célszerű tisztában lenned. 

Ha megkönnyítenéd magadnak a szemöldök formázás folyamatát, akkor több dologra is érdemes figyelned, mielőtt otthon belekezdenél. A formázás folyamata előtt gondoskodj arról, hogy ne legyenek kósza szálak, melyek kócosan belerondíthatnának a végeredménybe. Akár szakember segítségét is kérheted ahhoz, hogy a számodra ideális formát sikerüljön eltalálni. 

A napi sminkrutin részeként a szemöldök megrajzolása is fontos szerephez jut majd. Ezt egészen egyszerűen megoldhatod. Ha egy ceruzát az orrodhoz állítasz függőlegesen, akkor ez a vonal kirajzolja, honnan induljon a szemöldök. Végét pedig úgy határozhatod meg, ha a ceruza a szem külső sarka felé irányul. Persze a megfelelő ív és a magasság sem elhanyagolható. Ha a ceruzát a pupilla vonalához igazítod, akkor megkaphatod azt a felső pontot, mely ívet ad majd szemöldöködnek. 

A felesleges szőrszálakat szemöldökcsipesszel húzhatod ki. Előfordulhat az is, hogy túl hosszúak a szálak. Ilyenkor egy ollóval óvatosan rövidebbre vághatod azokat. Fontos, hogy a vágáshoz felfelé fésüld a szálakat, és így jól láthatod, melyek lógnak ki túlságosan. Persze nem minden a szemöldök formázása, annak megrajzolására is hangsúlyt érdemes fektetni a tökéletes smink megvalósításához. 

A jó szemöldökceruza kicsit puhább a szemceruzáknál. Érdemes vízálló változatot beszerezni, ez ugyanis tartósan szolgálja majd vonzó megjelenésed. Egy szemhéjtussal ellentétben a szemöldökceruzával apró vonásonként haladj, mintha szőrszálakat rajzolnál. A rajzolt szemöldök már egyáltalán nem divat, a trendek sokkal inkább a természetesség irányába mozdulnak. Ezt a szemöldök megrajzolásakor is érdemes fókuszba helyezni.  

Ne feledd, a smink sok esetben a vonzó megjelenés szerves részét képezi. Igyekezz úgy kialakítani szemöldököd, hogy természetes, mégis igényesen ápolt módon keretezze tekinteted.