2024. április 26. - Ervin

Hogyan készíts otthon mélyhidratáló krémet? (bevált recept)

A mélyhidratáló krémek jelentősége igen nagy, hiszen a bőr mélyebb rétegeiben felszívódva ápolják a bőrt. Alapjában véve egy virághoz lehetne hasonlítani a bőrünket, ami szomjazik, és ha csak a felső réteget hidratáljuk, akkor az olyan, mintha csak a felső réteget locsolnánk. Több, mint a semmi, de nem igazán hatékony. Éppen ezért érdemes mélyhidratáló krémet használni, amit akár otthon is elkészíthetünk.
2020. augusztus 19. szerda 08:35 - HírExtra

A legfontosabb hozzávalók

Egyszerűen fogalmazva, alapvetően az elkészítés során 3 fázist különböztetünk meg, a zsírfázist, vízfázist és a hatóanyag fázist. Ezek mindegyikéhez más hozzávalók szükségesek, amiből végül összeáll a kész mélyhidratáló krém. 

Egy tégely krémhez szükséges összetevőket mutatunk a receptben, amit aztán kedved szerint duplázhatsz meg.

A zsírfázis legfontosabb összetevői:

- 3,1 gramm argánolaj

- 1,5 gramm shea vaj

- 1,2 gramm glyceryl-stearate SE

- 1 gramm méhviasz pasztilla ( választhatsz fehéret, vagy sárgát, a krémnek csak a színét változtatja a minőségét egyaránt javítják )

A vízfázishoz csak két összetevőre lesz szükség, méghozzá 21 gramm tisztított víz, 1,6 gramm glicerin. A hatóanyag fázishoz a legfontosabbak: 

- 1 gramm selyem protein por

- 1 gramm E-vitamin

- 6 csepp cosgard ( tartósító szer)

- Illóolaj ízlés szerint

- A tartósítást kihagyhatod ha pár nap alatt  elhasználod és hűtőben tárolod a krémed

A minőségi hozzávalókat megtalálod a Soapcenter webáruházban.

Az elkészítés

Maga az elkészítés egyáltalán nem bonyolult, maximum a várakozás időigényes. A keverés során érdemes inkább kézi keverőt használni, mint gépit, mivel az utóbbi könnyen szivacsos állagot eredményezhet azon kívül a nagy fordulattal nem kívánatos légbuborékokat viszünk a krémbe ami az eltarthatóságot is hátrányosan befolyásolja..

Tehát az első két fázis hozzávalóit két külön edénybe kell kimérni fázisonként, majd vízfürdő felett felolvasztani azokat, amihez nagyságrendileg 50-70 fok már elegendő. El kell keverni, (homogenizálni) míg egynemű masszát nem kapunk minden tálban. Ha ez megvan, akkor a vízfürdőből kivéve a vízfázis hozzávalóit töltsük át a zsírfázis edényébe. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy az összetevők elkeveredjenek, amihez nagyjából 3-5 perc szükséges.

A könnyebb hűtés érdekében ajánlott hidegvizes fürdőbe tenni, de itt is nagyon fontos, hogy folyamatosan keverjük a tál tartalmát, hogy egyenletesen hűljön és a zsír valamint a vízfázis ne váljon szét.. 

Ha már kézmeleg a krémünk, akkor hozzá lehet adni a hatóanyagok alkotóelemeit, de arra figyelve, hogy minden egyes összetevőt alaposan elkeverjünk. Így bár hosszadalmas a kevergetés, de a tökéletes keveredés érdekében elengedhetetlen. 

Ha készen vagyunk, akkor tegyük a végleges tárolójába, és 3 nap múlva már akár használható is. Ettől függetlenül érdemes megvárni az egy hetes időszakot, mivel addig szemcsésség tapasztalható a krémben, hiszen a selyempor ennyi idő után válik homogén anyaggá. Ezután hatékonyan és egészségesen használható az új mélyhidratáló krém. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását