2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tedd könnyebbé gyermeked számára a biciklizés elsajátítását!

A biciklizés hatalmas élmény kicsik és nagyok számára egyaránt. Biztosan te is emlékszel azokra a pillanatokra, amikor szüleid, nagyszüleid tanították neked több-kevesebb sikerrel a kerékpározás rejtelmeit.
2020. október 12. hétfő 12:27 - HírExtra

Ma azonban már számos opció áll rendelkezésedre és számos olyan eszköz, amellyel egyszerűbb és gyorsabb lehet a tanulás folyamata, amellyel könnyebben rávezetheted csemetédet a megfelelő mozdulatsor és mozgásanyag elsajátítására. Ilyen élvezetes és egyben hasznos eszköz a futóbicikli is.

Mi az a futóbicikli?

Manapság a futóbicikli divathullámként söpört végig a piacon, azonban korántsem egy mai találmányról van szó, már 1761-ben elkészült az egyik őse, valamint 1817-ben kapott pontosabb formát a találmány, amely leginkább felnőtt méretben készült közlekedési eszköz volt. A futókerékpár őse két kerékkel, puha, bőr üléssel és kormánnyal rendelkezett, mindeközben az ülés magassága könnyen állítható volt. Ekkor még jobban hajazott a motorkerékpárra. Nagyon népszerű volt, hiszen a gyaloglással szemben akár 15 km/óra sebességgel is lehetett közlekedni, ezzel lerövidítve a menetidőt. 

Azonban napjainkban felismerték a régmúlt csodáját, és rádöbbentek, hogy tökéletes eleme lesz a kisebb gyerekek kerékpározásra tanításának. Annak a korosztálynak a legideálisabb az eszköz, akik még nem tudnak pedálozni, de elég ügyesek ahhoz, hogy irányítsák, valamint egyensúlyozzák a járművet. Ennek tükrében akár már másfél éves kortól is használható. Mindazon felül, hogy gyermeked vagy unokád felettébb élvezni fogja a száguldozást, javulni fog az egyensúlyérzéke, a koncentrációja, és beindul az izmok fejlődése egyaránt. 

Miért hasznos a futóbicikli?

Testi tényezők mellett a lelki eredetűek sem elhanyagolhatók, mivel a gyerek a kezében fogja érezni az irányítást, így nő az önbizalma, és sikerélménnyel is gazdagodik. Amennyiben a két keréken való egyensúlyozást sikeresen elsajátította, a későbbiekben sokkal könnyebben fog hozzászokni a pedálos kerékpárhoz. Ennek köszönhetően családi kiruccanások esetében sem kell a gyerekülésben unatkoznia, hanem magabiztosan mehet a szülők előtt. 

Amennyiben szeretnéd te is felkészíteni gyermekedet vagy unokádat a biciklizés mozdulatsorának elsajátítására, és megvásárolnád a számára legideálisabb futóbiciklit, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathatsz. 

Sokat tehetsz ezzel a lépéssel az egészségéért is, mivel a kisgyermekek korai életszakaszban imádnak mozogni és a friss levegőn tartózkodni, ezzel csak egy újabb eszközt adhatsz a kezébe, amelynek köszönhetően lesz oka a szabadban játszani és fejlődni. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását