2024. március 19. - József, Bánk

Biciklis rekord a Tisza-tónál

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál idén júliusban, amikor 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége - olvasható a mesterséges tavat üzemeltető  igazgatóság honlapján.
2020. augusztus 10. hétfő 15:49 - HírExtra

A tájékoztatás szerint a korábbi júliusi rekord 2018-ban volt, amikor 13 ezer 768 kerékpáros haladt át a duzzasztóművön. Tavaly júliusban 8944 bringást regisztrált a Kötivizig a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján.     

Idén, az első hét hónapban összesen 32 ezer 658 biciklis hajtott át a vízlépcsőn, ez több mint a teljes éves forgalom 2008 és 2017 között. Ebben az időszakban - az elmúlt években tapasztaltakkal ellentétben - hivatalos kerékpáros versenyt nem szerveztek a tározó körüli töltésen - közölték. Tavaly a teljes éves forgalom 49 ezer 428, 2018-ban pedig 56 ezer 959 volt.     
Az elmúlt években, döntően pályázati forrásból épített, csaknem 70 kilométer hosszú, a tavat körülölelő aszfaltozott kerékpárút 9 kilométeres szakaszát korábban a 33-as főúton kellett megtenni.  
    
Az MTI korábbi híre szerint azóta már megépült a bringások számára biztonságos külön út Tiszafüred és Poroszló között és teljessé vált a tó körüli kerékpárút, amely illeszkedik a nemzetközi EuroVelo hálózatba. Az utolsó 6,5 kilométeres kerékpárút-szakaszt idén júniusban adták át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását