Tedd könnyebbé gyermeked számára a biciklizés elsajátítását!

A biciklizés hatalmas élmény kicsik és nagyok számára egyaránt. Biztosan te is emlékszel azokra a pillanatokra, amikor szüleid, nagyszüleid tanították neked több-kevesebb sikerrel a kerékpározás rejtelmeit.

Ma azonban már számos opció áll rendelkezésedre és számos olyan eszköz, amellyel egyszerűbb és gyorsabb lehet a tanulás folyamata, amellyel könnyebben rávezetheted csemetédet a megfelelő mozdulatsor és mozgásanyag elsajátítására. Ilyen élvezetes és egyben hasznos eszköz a futóbicikli is.

Mi az a futóbicikli?

Manapság a futóbicikli divathullámként söpört végig a piacon, azonban korántsem egy mai találmányról van szó, már 1761-ben elkészült az egyik őse, valamint 1817-ben kapott pontosabb formát a találmány, amely leginkább felnőtt méretben készült közlekedési eszköz volt. A futókerékpár őse két kerékkel, puha, bőr üléssel és kormánnyal rendelkezett, mindeközben az ülés magassága könnyen állítható volt. Ekkor még jobban hajazott a motorkerékpárra. Nagyon népszerű volt, hiszen a gyaloglással szemben akár 15 km/óra sebességgel is lehetett közlekedni, ezzel lerövidítve a menetidőt. 

Azonban napjainkban felismerték a régmúlt csodáját, és rádöbbentek, hogy tökéletes eleme lesz a kisebb gyerekek kerékpározásra tanításának. Annak a korosztálynak a legideálisabb az eszköz, akik még nem tudnak pedálozni, de elég ügyesek ahhoz, hogy irányítsák, valamint egyensúlyozzák a járművet. Ennek tükrében akár már másfél éves kortól is használható. Mindazon felül, hogy gyermeked vagy unokád felettébb élvezni fogja a száguldozást, javulni fog az egyensúlyérzéke, a koncentrációja, és beindul az izmok fejlődése egyaránt. 

Miért hasznos a futóbicikli?

Testi tényezők mellett a lelki eredetűek sem elhanyagolhatók, mivel a gyerek a kezében fogja érezni az irányítást, így nő az önbizalma, és sikerélménnyel is gazdagodik. Amennyiben a két keréken való egyensúlyozást sikeresen elsajátította, a későbbiekben sokkal könnyebben fog hozzászokni a pedálos kerékpárhoz. Ennek köszönhetően családi kiruccanások esetében sem kell a gyerekülésben unatkoznia, hanem magabiztosan mehet a szülők előtt. 

Amennyiben szeretnéd te is felkészíteni gyermekedet vagy unokádat a biciklizés mozdulatsorának elsajátítására, és megvásárolnád a számára legideálisabb futóbiciklit, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathatsz. 

Sokat tehetsz ezzel a lépéssel az egészségéért is, mivel a kisgyermekek korai életszakaszban imádnak mozogni és a friss levegőn tartózkodni, ezzel csak egy újabb eszközt adhatsz a kezébe, amelynek köszönhetően lesz oka a szabadban játszani és fejlődni.