2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A koronavírus lesz az ok a kórházi ellátás hatékonyságának növelésére?

Az elmúlt hetekben a koronavírus járvány kapcsán újból reflektorfénybe került a kórházi ágyszámok kérdése. Az egészségpolitikusok döntő hányada egyetért abban, hogy az egészségügyi ellátásban a szakellátás súlyát a költséghatékonyabb járóbeteg ellátás és az egynapos sebészet felé kell elmozdítani.
2020. április 28. kedd 09:55 - HírExtra

 Ennek részeként régiónkban a százezer lakosra jutó ágyszámkapacitás 17 év alatt (2017-ig) Lengyelország kivételével mindenhol csökkent.

A kórházi ágyak százezer lakosra jutó száma az ezredforduló óta 2017-ig 14%-kal csökkent Magyarországon (ennek túlnyomó része (10%) 2006-2007-ben valósult meg, de 2010 óta is 2%-kal mérséklődött az ágyszám), s hasonló mértékű a változás Csehországban (-15%). 

A szlovákok 26%-os, Ausztriában pedig 7%-os ágyszám csökkentést hajtottak végre. Mindezek hatására 2017-ben mindhárom Visegrádi országban kevesebb ágy jut százezer lakosra, mint Magyarországon, Szlovákiában 17%-kal, Csehországban és Lengyelországban 6-6%-kal. A jóval módosabb Ausztriában viszont 5%-kal több jut.

Forrás: GKi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását