2020. szeptember 27. - Adalbert

Csökkentik az ágyakat

A gazdaságosabb járóbeteg-ellátás preferálásához, ezáltal burkolt ágyszámcsökkentéshez vezethet az egészségügyi salátatörvény - írta a csütörtöki Magyar Hírlap.
2008. december 18. csütörtök 07:33 - Hírextra
Az, hogy a fenntartó a kapacitásokat átcsoportosíthatja a saját intézményei között, a gazdaságosabb járóbeteg-ellátás felé tolhatja a hangsúlyt. Mivel a legtöbb fenntartónak kórháza és szakrendelője is van, anyagi kényszerből kevesebb beteget fektet kórházba, így nem is lesz szüksége a korábbi ágyszámra - olvasható a cikkben.

A lap Horváth Zsolt fideszes szakpolitikust idézi, aki szerint így változhat a beutalási rend, ezért a fenntartó és a betegek érdekei szembekerülhetnek.

"A kapacitásátcsoportosítás akkor lenne valóban jó lehetőség, ha nem a forráshiányból adódó kényszer miatt, hanem a területen élő betegek ellátási igényeihez igazodva, szakmai megfontolás alapján lehetne élni vele" - mondta Horváth Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását