2020. július 3. - Kornél, Soma

Nincs teljesítményvolumen-korlát, nincs szerződés

Hiányzott a legfontosabb adat, ezért nem döntött a székesfehérvári Szent György Kórházat fenntartó Fejér Megyei Közgyűlés, hogy aláírja-e az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) áprilisban hatályba lépő új finanszírozási szerződését.
2007. március 29. csütörtök 11:06 - Hírextra
Azt egyelőre nem tudni, mikor folytatódik az egyeztetés, az önkormányzatoknak, kórházaknak április 1-ig kell megkötniük az új szerződéseket. A szerda éjszakába nyúló egyeztetésen a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Szent György Kórház igazgatója, és a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) vezetősége vett részt. Megállapodás azonban nem született, mert az OEP nem bocsátotta a MEP rendelkezésére új finanszírozási szerződésének legfontosabb elemét, az úgynevezett teljesítményvolumen-korlátot - mondta a tanácskozás végeztével a sajtó kérésére Bíró László, a megyei önkormányzat gazdasági főtanácsadója.

A kórházanként más és más mutató segítségével lehet kiszámolni, egy intézmény hány kezelés, ellátás után kap támogatást. A korlátban meghatározottnál magasabb számú kezelést, vizsgálatot az OEP nem finanszírozza.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását