2020. július 3. - Kornél, Soma

513 embert rúgnak ki a Rókusból

513 dolgozót bocsátanak el a budapesti Szent Rókus Kórházból. Erről sürgősséggel döntött pénteken a tulajdonos Pest megyei közgyűlés.
2007. március 30. péntek 17:38 - Hírextra
Az eddig 562 aktív és 65 krónikus ággyal működő kórházban április 1-től csak 300 krónikus ágy lesz majd, vagyis a jövőben nem vehet fel aktívnak minősülő betegeket, mivel az ő ellátásukat nem finanszírozza az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

A Pest megyei közgyűlés pénteken sürgősséggel döntött az új struktúrához szükséges létszámról. Ennek értelmében az eddigi 1060 dolgozóból 513-at bocsátanak el. A szakszervezettel már megkezdődött az egyeztetés, ennek lezárulása után dől el, hogy az elbocsátások pontosan kiket érintenek majd és milyen ütemben kerül rájuk sor - mondta el a Független Hírügynökségnek Kempf Károly Ignác, a Pest megyei önkormányzat sajtószóvivője.

A közgyűlés vezetése pénteken közleményben szögezte le, hogy nem ért egyet a Szent Rókus Kórház aktív ágyainak megszűntetésével. "Az elbocsátásokért és az egészségügyi ellátás színvonalcsökkentésért minden felelősség Molnár Lajost, Gyurcsány Ferencet és a kórházbezárásokat, leépítéseket kierőszakoló MSZP-SZDSZ kormányt terheli" - fogalmaz a közlemény.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását