2021. március 2. - Lujza
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ahol tudatos energiapolitika zajlik

Félmilliárd forintot költ az idén a takarékosabb energiafelhasználást segítő beruházásokra Kaposvár önkormányzata, évente 112 millió forintot takarít meg ezzel a város - közölte Szita Károly (Fidesz) polgármester hétfőn.
2010. június 14. hétfő 18:07 - HírExtra
Az elmúlt hónapokban lecseréltek több mint 2200 korszerűtlen köztéri lámpatestet, így ma már a somogyi megyeszékhely valamennyi közterületi lámpája, a csaknem 9000 világítótest mindegyike energiatakarékos - ismertette a polgármester a Kaposvár közvilágításának korszerűsítése című projekt záró rendezvényén.

Mivel az áram- és gázárak folyamatosan emelkednek, Kaposvár nagy figyelmet fordít az energiatakarékossági beruházásokra - hangsúlyozta Szita Károly.

A polgármester a közvilágítás korszerűsítése mellett további négy, részben uniós források felhasználásával megvalósuló energiatakarékossági fejlesztést említett. Az uszodával is rendelkező, nagy mennyiségű meleg vizet felhasználó Klebelsberg kollégiumot napkollektorokkal szerelik fel, hamarosan nekilátnak a biogázt termelő cukorgyár és a Virágfürdő közötti fűtéscsövek kiépítésének. Ősszel a Füredi II-es laktanya melletti volt lőtéren elkezdődik a biomasszagyár építése - megvalósulása után a városban 20 százalékkal csökkenhet a távfűtés díja, továbbá pályázatot írnak ki a villamosenergia-felhasználás optimalizálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását