2021. március 2. - Lujza

Gyújtóbombát eszkábáltak össze a fiatalok egy panelban

Gyújtóbombát készítettek kamaszok egy kaposvári négyemeletes ház egyik lakásában, majd feltehetően maguk is megijedtek az eredménytől, mert egyikük - egy 16 éves fiatalember - jelentette az esetet a rendőrségen.
2010. május 26. szerda 12:33 - HírExtra
A bejelentés után a rendőrök kedd este mintegy másfél órára kiürítették és kordonnal körbezárták a Honvéd utcai lakóházat, és értesítették az ORFK tűzszerészeit - tájékoztatta a kaposvári rendőrkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Koncz Katalin elmondása szerint a készenléti rendőrség szakemberei megvizsgálták a szerkezetet, és megállapították, hogy gyújtóbomba. Egy részét a ház előtt megsemmisítették, az anyagmaradványokat pedig elszállították további vizsgálatra.

A szóvivő szerint a gyújtóbomba okozhatott volna személyi sérülést, ha felrobban, a szomszédos lakásokban azonban nem keletkezett volna kár.

A szerkezetet négy fiatalember szerelte össze, robbanószerrel visszaélés miatt indítottak büntetőeljárást ellenük. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a fiataloknak a kísérletezésen kívül volt-e egyéb céljuk is a bomba készítésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását