2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Átlátszó lesz a BKV?

Támogatjuk a BKV teljes átláthatóságát célzó intézkedéseket, az élő szerződések nyilvánosságra hozatalát, mert ez elengedhetetlen feltétele, hogy javuljon a cég helyzete és megítélése - mondta az MTI-nek szerdán Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.
2009. szeptember 30. szerda 21:13 - HírExtra
A BKV a dolgozók körében is elvesztette a hitelességét, ennek visszaállítása az egyik legfontosabb feladat - mondta a szakszervezeti vezető, hozzátéve: a botrányok és a nyomában kialakult helyzet kiölheti a dolgozókból a szakmaszeretetet, elhivatottságot, ami hosszútávon a szolgáltatás minőségének romlását okozza.

Gulyás Attila elmondása szerint a dolgozók joggal fel vannak háborodva és attól tartanak: ők lesznek a kárvallottjai a botrányoknak. Közlése szerint a BKV már érezteti a folyamatban lévő kollektív szerződésről szóló tárgyalásokon, hogy megszorításokra készülnek.

Elmondta azt is: rendszeresen inzultálják a dolgozókat, szidják őket olyanokért, amiről ők nem tehetnek, s egyre több ellenőr arról számol be: az utasok nem vesznek jegyet, mondván úgyis ellopják a pénzt. Ez a jegyeladások alakulásán is látszani fog - tette hozzá.
Kocsis István vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tett különösen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmény alapos gyanúja miatt, mert 48 esetben anyagi kár érhette a vállalatot.

Kifejtette: mintegy félmilliárd forint kárt okoztak a BKV-nak azzal, hogy olyan végkielégítési pénzeket fizettek ki, amelyekre nem lett volna szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását