2024. április 20. - Tivadar

Holnapra kész a BKV belső ellenőrzéséről szóló jelentés

Szerdára elkészül a BKV belső ellenőrzése által készített anyag arról, hogy a korábban feltárt szerződések közül melyek aggályosak és szükséges-e jogi lépések meghozatala.
2009. szeptember 29. kedd 15:33 - HírExtra
A cég belső ellenőrzési osztálya szeptember elején készített egy anyagot a felügyelőbizottság (fb) számára, amely azon dolgozókat gyűjtötte össze, akik menedzserszerződéssel dolgoztak, vagy dolgoznak a cégnél, illetve akik 10 millió forint feletti végkielégítést kaptak. A listán a 96 volt, vagy jelenlegi dolgozón kívül szerepelnek a fizetéssel, illetve az elbocsátott dolgozóknál a végkielégítéssel kapcsolatos adatok is.

A belső ellenőrzésnek szeptember 30-ig kell elkészítenie a részletes vizsgálati anyagot, amely Székely Gábor (SZDSZ) fb-elnök szerint ki fogja deríteni, hogy mely szerződések aggályosak.

Vitézy Dávid Fidesz által delegált fb-tag nemrég azt mondta: nagyon sok olyan részlet előkerülhet a szerződésekről, amely "az egyébként is arcpirító számokat bűncselekménnyé teheti".

Közölte: ki kell deríteni, hogy voltak-e olyanok, akik többet kaptak közös megegyezéssel történő felmondás esetén annál, mint ha rendes felmondással elküldték volna őket. Mint hozzátette, úgy tűnik, voltak ilyen vezetők, ez viszont felveti a hűtlen kezelés gyanúját.
Vizsgálták a tovább foglalkoztatásokat is, mivel többen voltak olyanok, akik a végkielégítés kifizetése után is a cég alkalmazásában maradtak.

A vizsgálati anyagnak javaslatot kell tennie arra, hogy milyen esetben szükséges jogi lépés és mikor kell büntető feljelentést tenni, erről határozatot is elfogadott az fb - mondta Vitézy Dávid. Közlése szerint a jelenlegi vezetői szerződések "egyértelműen aggályosak erkölcsileg" és a vezérigazgató szerződése is ilyen, ezért azt is át kell alakítani.

Az MTI úgy értesült: bár a kontrolling osztály az fb-ülésére is készítette az anyagot, Székely Gábor fb-elnök eddig nem hívott össze új ülést, a Fővárosi Közgyűlés pedig csak október 12-én ül össze. Ezen a BKV igazgatósága és felügyelőbizottsága tagjainak cseréjéről, illetve a cég hatékonyabb működéséről ia tárgyalnak majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását