2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Falut neveznének el Jackóról

Falut szeretnének elnevezni a popzene napokban elhunyt királyáról, Michael Jacksonról a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében.
2009. július 1. szerda 18:58 - HírExtra
A Zaporizzsja megyei tanács (közgyűlés) képviselői az ukrán parlamenthez szándékoznak fordulni azzal a kéréssel, hogy a Tokmaki járás Oktyabrszke faluját nevezzék el Jacksonnak az elhunyt énekes tiszteletére – közölte a zaporizzsjai Reporter című internetes kiadvánnyal Oleg Kiszlicin, a körzet önkormányzati képviselője. Mint mondta, Michael Jackson legendás személyiség, milliók rajonganak érte alkotói munkássága és szabadságvágya miatt.

Kiszlicin szerint a kérdésnek gazdasági jelentősége is van, hiszen – mint mondta – a falu a zenész névének felvétele nyomán a Jackson-rajongók mekkájává válhatna, áramlanának a befektetések, Michael Jackson Múzeum és a popsztárhoz illő stílusú szórakoztató központ épülhetne, amelyben hasonmásversenyeket rendezhetnének. Turisták ezreit és hrivnyamilliókat csalogathatunk a régióba, ha helyesen állunk a dologhoz” – tette hozzá a képviselő.

A település átkeresztelésének ügye hamarosan az illetékes képviselői bizottságok elé kerül, s ha nem lesz ellenvetés, akkor a kérdés felkerül a Zaporizzsja megyei tanács legközelebbi ülésének napirendjére.

Ugyanakkor Olekszandr Nefedov, a testület elnöke újságírókkal azt közölte, hogy először hall Oktyabrszkoe falu Jacksonfalvává történő átnevezéséről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. július 1. 22:47

MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, 2009 július 01, szerda, 22:39:20

No ezt beolvasta részben... ha nem is innen? "MMR, Lendva", a "gerinctelen hallgatÓ" írja: "2009.07.01. szerda este Tat' helyett jött estére B. és olyanokat, annyira selypítez és pöszéz az előre düllesztett nyelvével a szájában, mint egy eszelős beszédhibás idióta egy rehab' intézet olvasódélutánján... (nem viccelek!) és hiába mazsolázott sok-sok olyan olvasni valót, amit a google nem lát(!?), én ezt ide megjegyzem néki most és punktum. mert mint aki szinte provokálja a nyelvgyalázó szokásaival!? ha nem hallottam volna őt 10-15 évvel ezelőtt olvasni, beszélni, talán nem is érdekelne a dolog ilyen szinten. de mivel "ez van", hát itt a neten is "ez van". "
...
2009. július 1. 22:47

MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, 2009 július 01, szerda, 22:39:20

No ezt beolvasta részben... ha nem is innen? "MMR, Lendva", a "gerinctelen hallgatÓ" írja: "2009.07.01. szerda este Tat' helyett jött estére B. és olyanokat, annyira selypítez és pöszéz az előre düllesztett nyelvével a szájában, mint egy eszelős beszédhibás idióta egy rehab' intézet olvasódélutánján... (nem viccelek!) és hiába mazsolázott sok-sok olyan olvasni valót, amit a google nem lát(!?), én ezt ide megjegyzem néki most és punktum. mert mint aki szinte provokálja a nyelvgyalázó szokásaival!? ha nem hallottam volna őt 10-15 évvel ezelőtt olvasni, beszélni, talán nem is érdekelne a dolog ilyen szinten. de mivel "ez van", hát itt a neten is "ez van". Szomorú Gúnyos"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását