2020. október 28. - Simon, Szimonetta

Hiába az adósságok, Jacko szép vagyont hagyott hátra

Hamarosan tisztázódhatnak a Michael Jackson vagyona körüli kérdések, a 2007-ben készült pénzügyi kimutatások alapján a sztár örököseinek nem kell aggódniuk a pénz miatt.
2009. július 1. szerda 12:07 - HírExtra
Jackson vagyona 2007. március 31-én 236 millió dollárra rúgott. Jelenleg ez a jelentés ad iránymutatást az énekes zavaros pénzügyi helyzetére, bár azóta mind bevételei, mind pedig adósságai nőttek.

Az énekesnek 567,6 millió dolláros vagyona volt befektetésekben. Ebbe a Neverland birtok, részesedése a Sony/ATV Music Publishingban, autók, műkincsek és gyűjtemények tartoztak. A Sony/ATV katalógusba olyan zenei szerzői jogok tartoznak, mint a teljes Beatles-gyűjtemény. A felerészben birtokolt katalógus volt a zenész vagyonának legértékesebb eleme, ami 390,6 millió dollárt ér. A Neverland birtokot 33 millió dollárra értékelték, míg Jackson autói, régiségei, gyűjteményei és egyéb tárgyai 20 millió dollárt kóstáltak.

A kimutatást készítő washingtoni székhelyű cég, a Thompson, Cobb, Bazilio and Associates szerint két éve az énekes adóssága elérte a 331 millió dollárt, de "könyvelése" így is 236,6 millió dolláros pozitív mérleget mutatott. Az ötoldalas jelentés szerint Jacksonnak mindössze 668 ezer dollárnyi készpénze volt.

A vagyon sorsa egyelőre bizonytalan; egy kedden előkerült, de még be nem mutatott végrendelet szerint Jackson édesanyja és gyermekei között osztotta meg az örökséget. A 2002-es keltezésű testamentumban John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert, közeli barátját jelölte ki végrehajtónak.

A két férfi nevében a CNN amerikai hírtelevízió Larry King Live című műsorához eljutatott közlemény hangsúlyozza, hogy Branca és McClain eleget tesz Jackson kívánságainak, és "szívből jövő óhajuk, hogy Michael ügyeit méltósággal és tisztelettel kezeljék".

A szupersztár szülei azonban úgy tudják, fiuk érvényes végrendelet nélkül hunyt el, ezért a gyerekek felügyeleti joga mellett a vagyon kezelését is maguknak követelik. A 79 éves Jackson szülők esélyeit azonban ronthatja, hogy 1999-ben csődbe jutottak. Addigra 24 millió dolláros adósságot halmoztak fel, míg egyetlen vagyonuk egy 290 ezer dollárt érő Las Vegas-i ház volt. A csődeljárás 2007-ben ért véget velük szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását