Falut neveznének el Jackóról

Falut szeretnének elnevezni a popzene napokban elhunyt királyáról, Michael Jacksonról a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében.

A Zaporizzsja megyei tanács (közgyűlés) képviselői az ukrán parlamenthez szándékoznak fordulni azzal a kéréssel, hogy a Tokmaki járás Oktyabrszke faluját nevezzék el Jacksonnak az elhunyt énekes tiszteletére – közölte a zaporizzsjai Reporter című internetes kiadvánnyal Oleg Kiszlicin, a körzet önkormányzati képviselője. Mint mondta, Michael Jackson legendás személyiség, milliók rajonganak érte alkotói munkássága és szabadságvágya miatt.

Kiszlicin szerint a kérdésnek gazdasági jelentősége is van, hiszen – mint mondta – a falu a zenész névének felvétele nyomán a Jackson-rajongók mekkájává válhatna, áramlanának a befektetések, Michael Jackson Múzeum és a popsztárhoz illő stílusú szórakoztató központ épülhetne, amelyben hasonmásversenyeket rendezhetnének. Turisták ezreit és hrivnyamilliókat csalogathatunk a régióba, ha helyesen állunk a dologhoz” – tette hozzá a képviselő.

A település átkeresztelésének ügye hamarosan az illetékes képviselői bizottságok elé kerül, s ha nem lesz ellenvetés, akkor a kérdés felkerül a Zaporizzsja megyei tanács legközelebbi ülésének napirendjére.

Ugyanakkor Olekszandr Nefedov, a testület elnöke újságírókkal azt közölte, hogy először hall Oktyabrszkoe falu Jacksonfalvává történő átnevezéséről.
Forrás: MTI