2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Korlátoznák az MTV kuratórium ügyvezetőjének jogkörét

Tiltakoztak a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének fideszes és kereszténydemokrata tagjai csütörtökön az ellen, hogy a testület az engedélye nélkül köthető szerződések értékhatárának csökkentésével korlátozta a március
2008. október 30. csütörtök 10:14 - Hírextra
Czeglédi László, a kuratórium elnöke az MTI-nek azzal magyarázta az előző napi döntést: "alelnöke van a Magyar Televíziónak, és ezt másképpen kell értelmezni".

A testület három fideszes és egy kereszténydemokrata tagja közleményében viszont arra hivatkozik: a médiatörvény szerint 300 millió forintnál nagyobb összegre szóló megállapodásokat kell jóváhagyatni, a határ 150 millióra csökkentése "törvénysértés, és egyben a sajtószabadságot sértő, direkt politikai beavatkozás a független Magyar Televízió működésébe".

Jelezték egyúttal: a szocialista és szabad demokrata delegáltak által szerdán megszavazott döntés miatt a kuratórium felügyeleti szervéhez fordulnak, vizsgálatot kérve.Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője - és egyetlen alelnöke - az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott: az írásba foglalt döntés alapján határoz az esetleges további lépésekről. Annyit előzetesen elmondott, hogy a határozat akadályozza a jövő évi műsorstruktúra előkészítését.

A menedzsment egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagja arra hívta fel a figyelmet: épp nézettségnövelő "húzóműsorok" szerződéseinek megkötését lassíthatja az új kötelem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását