2024. március 29. - Auguszta

Az elnök újrázna

Vállalná újabb négy esztendőre a Duna Televízió vezetését Cselényi László; erről az MTI érdeklődésére beszélt hétfőn a 2009 február közepén lejáró mandátumú közmédiumelnök.
2008. június 9. hétfő 15:42 - Hírextra
Mint mondta, a kérdésben még nem kereste meg a felügyeleti szerv, a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, amely kezdeményezheti: pályázat nélkül hosszabbítsák meg egy ciklussal a hivatalban lévő elnök megbízatását.

„Ősz elején foglalkozik a kérdéssel a kuratórium” - mondta Cselényi László, aki eddig hivatalban töltött közel három és fél éve kapcsán megemlítette: az elnöki pályázatában foglalt célkitűzések zömét sikerült megvalósítania.

„Nem sikerült bizonyos határon belüli – gazdasági, politikai – sorompókat felnyitnom” - mondta arról, miért maradt meg „a komoly előkészületek stádiumában” tervei közül a kárpát-medencei teleregény-folyam, vagy az indítani tervezett második, oktatási csatornájuk.

„A Duna II. Autonómia csatorna sem az, aminek eredetileg megálmodtam” - jegyezte meg, hozzátéve, elegendő forrás hiányában az európai kisebbségek, csekély lélekszámú identitásközösségek „védőbástyája” helyett „tematikus ismétlőcsatorna lett” az adóból.

Simkó János kuratóriumi elnök szerint szeptemberben születhet döntés arról, hogy kezdeményezik-e Cselényi László újrázását; a kérdésben lényeges szempont lesz, hogy - e hónap végére beterjesztendő tervében - milyen megoldásokat javasol a menedzsment a televízió megbillent gazdálkodási egyensúlyának helyreállítására.

Emlékeztetett arra: a tavalyi évet közel 400 milliós mínusszal zárta a társaság, az idei üzleti tervben is mintegy 250 milliós deficit szerepel.

Az elnök újraválasztásának esélyeiről nem kívánt latolgatásba bocsátkozni, ám úgy nyilatkozott, Cselényi László hivatalba lépése óta "szisztematikus, erőteljes szakmai építkezés folyik a Duna Televízióban", a menedzsment beszámolóit pedig rendre nagy többséggel fogadta el a kuratórium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását