2024. március 28. - Gedeon, Johanna

ORTT: felgyorsulnak a frekvenciapályázatok

Nem csak a két országos kereskedelmi rádió - a Danubius és a Sláger - frekvenciapályázatát gyorsítja fel a médiahatóság - tudható meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egyik e heti döntéséből.
2008. október 30. csütörtök 09:33 - Hírextra
"A Testület felkéri az Irodát, hogy a Budapest 92,1 MHz műsorszolgáltatási jogosultság pályáztatásával kapcsolatos döntés-előkészítési munkálatokat kezdje meg" - áll abban a döntésben, amellyel tudomásul veszik, hogy az e hullámsávon működő BBC-RFI rádió - az egyetlen idegen nyelven sugárzó hazai nem nemzetiségi adó - üzemeltetője bejelentette: nem kéri jövő novemberben lejáró koncessziója meghosszabbítását.

A tudomásulvétel kapcsán szerdán testületi tagok az MTI-nek elmondták, nem sikerült megtudniuk a társaságtól, miért akar kivonulni a magyar piacról. Az MTI-nek sem sikerült - a cégadatokban a társaság kézbesítési megbízottjaként megjelölt ügyvédi irodán keresztül - részleteket megtudnia a döntés okairól.

A médiahatóság annak érdekében gyorsítaná fel a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának pályáztatását, hogy jogosultságuk jövő őszi lejárta előtt döntés születhessen. Több testületi tag egy hónappal ezelőtt az MTI-nek azt mondta, nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bő egyéves procedúrát, hogy - mint egyikük fogalmazott - "ne maradjon kereskedelmi rádió nélkül a nép".

A médiahatóság elnöke július elején beszélt arról az MTI-nek, annak ellenére elkezdhet ősszel foglalkozni a médiahatóság a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben.

Majtényi László akkor azt közölte: ha addig nem születik meg az új médiatörvény, a korlátozás lejárta után, azaz a jövő év január elsejétől a kérdés ismét az ORTT hatáskörébe kerül, ez pedig "azt a felelősséget rója ránk, hogy ősszel nekilássunk az ügynek, nehogy a moratórium vége után azért álljon a munka, mert elmaradt az előkészítés".

Az ORTT tavaly novemberben - a digitális átállásról szóló jogszabály és a médiatörvény folyamatban lévő módosítására hivatkozva - hirdetett az esztendő végéig szóló moratóriumot frekvenciaügyekben, majd az Országgyűlés döntött úgy, hogy 2008 végéig megtiltja a koncesszió kiadását és hosszabbítását a testületnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását