2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bizonyítvány strandoknak

A badacsonyi strand, a balatonboglári Platán strand, valamint a balatonszemesi szabadstrand és élményfürdő kapta a legjobb osztályzatokat a nyári szezon végén a vendégek által először készített minősítésben.
2008. október 2. csütörtök 15:45 - Hírextra
A balatoni strandolók az interneten mondhattak véleményt, amelynek most elkészült összesítése szerint átlagosan 4,2-es osztályzatot kaptak a szolgáltatások, adottságok és az is kiderült, melyik a legjobbnak vagy a legrosszabbnak tartott strand - mondta Győrffy Árpád, az internetes portált működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat (BTSZ) vezetője csütörtökön az MTI-nek.

Több mint kétezer minősítés érkezett a vendégektől úgy, hogy egy strandot mindenki csak egyszer értékelhetett tíz szempont alapján. A 70 nyilvános balatoni strandból az összesítésbe csak az a 46 került bele, amelyikről minimum 20 beazonosítható feladó véleményét rögzítettek.

A fürdőközönség elégedettségét mutatja, hogy összességében az értékelt strandok 90 százalékának szolgáltatásait, adottságait négyesre-ötösre osztályozták. A legjobbak mellett az élmezőnyben végzett még a szigligeti strand, a balatonakali-, a balatonudvari- és a csopaki községi strand, a balatonvilágosi Club Aliga strandja, a gyenesdiási Diási, valamint a keszthelyi Városi strand.

Három strand ért el 3,7-3,8-as átlagot, és csak egy, a keszthelyi Déli szabadstrand maradt el jelentősen a többitől a 3,1-es átlagjegyével. Ez utóbbi mutatta a legrosszabb részeredményt is: a meder állapotát 1,7-re értékelték, ami épp hogy "elégséges".

Az összesítés szerint a balatoni fürdőzők a leggyengébbre, négyesre a WC-k, a vizesblokkok minőségét, tisztaságát értékelték. Átlagosan 4,2-esre osztályozták a meder állapotát, a sportolási lehetőségeket, a kereskedelmi-, vendéglátási szolgáltatások választékát, a személyzet viselkedését és az ár-érték arányt. Egy tizeddel jobb jegyet kaptak az úszási- és a gyerekeknek biztosított játéklehetőségek. A pázsit minőségét, a növényzet gondozottságát, a parti tisztaságát és rendezettségét pedig 4,5-ösre értékelték.

A tóparti strandokról információt adó "Balatontipp.hu" honlap az új minősítő rendszerével azt szeretné elérni, hogy a balatoni nyaralást tervezőknek a jövőben elsődleges forrásból, a fürdőzők szemszögéből nyújtson információkat a helyszínválasztáshoz - mondta Győrffy Árpád.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását