2024. április 23. - Béla

Békéscsaba tulajdonába kerül a helyi fürdő

Térítésmentesen adja Békéscsaba tulajdonába a város területén működő Árpád Gyógy- és Strandfürdőt a Békés Megyei Vízművek Zrt. - erről pénteken döntött a társaság közgyűlése.
2008. szeptember 26. péntek 18:27 - Hírextra
A megye legnagyobb részén ivóvizet szolgáltató víziközmű-társulás igazgatósága eredetileg azt a javaslatot terjesztette elő, hogy Békéscsaba önkormányzata fizessen 500 millió forint vételárat a fürdőért - áll a közleményben, amelyet Csák Gyula vezérigazgató juttatott el az MTI-hez.

A közgyűlés, amelyen a társaság szolgáltatási területén működő önkormányzatok mint tulajdonosok képviseltették magukat, végül a térítésmenetes átruházás mellett döntött. A megállapodás részeként viszont a város önkormányzata átvállalta a korábbi, a fürdő fejlesztésére felvett hitel időarányos hátralékát.

A békéscsabai fürdőben 2001 és 2003 között megközelítőleg egymilliárd forintos fejlesztés történt, amelyet jelentős részben a vízmű finanszírozott, hitel segítségével.

A tulajdonváltást a tájékoztatás szerint a békéscsabai önkormányzat kérte a vízműtől, ám abban a szolgáltató is érdekelt volt. Egyrészt így tisztíthatja profilját, vagyis a víz- és szennyvízszolgáltatással tud foglalkozni, másrészt pedig megszabadul a fürdő fenntartásához kötődő veszteségtől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását