2024. április 25. - Márk

Diplomataszüret

Közel kétszáz, a világ minden táját képviselő diplomata vett részt a külügyminisztérium és az agrártárca által a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtokon rendezett diplomataszüreten pénteken, s többségük nem csak a dél-balatoni borokba, hanem a szüretelés mu
2008. szeptember 26. péntek 21:57 - Hírextra
A Garamvári családi pincészetben Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter fogadta a résztvevőket, akik vödrökkel, ollókkal és kesztyűkkel felszerelkezve láttak munkához a közeli Merlot ültetvényen.

A pár órás szüretelés után a színes csapatot a szomszédos Kishegyi Majthényi Csárdába szállították, ahol fácánlevessel, kemencében sült bárány- és libacombokkal, rétessel kényeztették őket a vendéglátók. A helyi néptánccsoport műsora után bemutatkoztak a dél-balatoni régió neves borászatai - a Boglári Borkombinát (Törley pincészet), a Búzássy-, a Bujdosó-, a Garamvári-, a Konyári- és a Légli borászat.

A helyi Bonus Bonorum borrend díszes külsőségek közepette tiszteletbeli tagjává avatta az osztrák és a kanadai nagykövetet; az előbbit borásztudománya, az utóbbit az egyik legnagyobb magyarbor-importőr ország képviselete okán.

Garamvári Vencel házigazda szerint ez a marketing jót tesz a dél-balatoni borvidéknek, amely a boglári borkombinát privatizációja során elveszítette a zászlóshajóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását