2023. december 10. - Judit
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gyermekrablással riogatják a szülőket a spam-küldők

Zsarolás, váltságdíj, gyermekrablás - egyre gátlástalanabb hazugságokkal próbálnak kártékony programokat terjeszteni a levélszemétküldők.
2008. szeptember 17. szerda 18:10 - Hírextra
A Symantec legfrissebb jelentése szerint a levélszemetelők a címzettek érzelmeire próbálnak hatni, sokszor a gyanútlan szülőket célozzák meg. A feladók azt állítják, hogy a címzett gyermekét elrabolták, váltságdíjat kell fizetnie érte. Az álhír szerint az állítólag elrabolt gyermek fotóját is csatolták. Ha a csatolt fájlt a címzett megnyitja, az alattomos spam megfertőzi a számítógépet.

A cég jelentése arra is rávilágít, hogy az elmúlt hónapban összehangolt, nagyszabású álkampány biztatott az Internet Explorer 7 ingyenes változatának letöltésére is. Ez a módszer a hírességek videóival manipuláló, az utóbbi időben szintén gyakori támadásokkal áll szoros rokonságban.

Nagyon sok a látszólag munkaerő-toborzóktól származó levélszemét is. Az effajta spam azzal hitegeti a címzettet, hogy a hivatkozáson keresztül részmunkaidős állásra jelentkezhet. Továbbkattintva viszont kártékony programok várják az álláskeresőt.

A levélszemetelők előszeretettel vetik be a világsajtó híreit is, hátha egy érdekes címre rákattint az olvasó. A fertőzött levél ilyenkor egy hivatkozás követésére - és vele a PC megfertőzésére - csábítja az olvasót. Az ilyen álhíreknek azonban a leghiszékenyebb ember is ritkán dől be - állítja a Symantec.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását