2024. április 24. - György

Elindult az olimpiai levélszemét-áradat

A CNN vezető híreivel és olimpiai lottónyereménnyel is "kedveskednek" a spammerek az ötkarikás játékok idején.A információbiztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec legutóbbi jelentése szerint a pekingi megnyitóünnepséggel az olimpiai témájú levélszemét-d
2008. augusztus 11. hétfő 15:49 - Hírextra
"Az olimpia az év egyik legnagyobb eseménye, amely a spammerek és a hackerek számára remek lehetőség, hogy rászedjék a figyelmetlen internetezőket" - mondta Con Mallom, a kaliforniai szoftveróriás szóvivője a BBC-nek.

A jelentés szerint júliusban az e-mailek 78 százaléka volt spam, ami jelentős, 12 százalékpontos emelkedés az egy évvel korábbi 66 százalékhoz képest. A hónap trendje az Obama-McCain párharc mint spam-téma megjelenése mellett az olimpiai levélszemét, augusztusban pedig a pekingi játékokra épülő spamekkel rekordot dönthetnek a kéretlen levelek feladói.

Az "ötkarikás spam" egyik jellemző típusa az olimpiai lottónyeremény-értesítő, amely arra akarja rávenni a címzettet, hogy jelentkezzen a nem létező nyereményért. Júliusban ugyancsak gyakran fordult a sporteseményekre szóló jegyet ígérő spam, illetve az olyan levél, amely arról tudósított, hogy elmaradnak a nyári olimpiai játékok.

A feladó célja az, hogy a címzett megnyissa a levelet és a csatolmányokat, szabadon eresztve ezzel a levélbe csomagolt ártalmas kódokat vagy kémprogramokat, vagy hogy olyan weboldalra csábítsa a címzettet, amelyet már megfertőztek.

Az elmúlt hét nagy újdonsága a CNN amerikai hírtelevízió nevében küldött értesítő a nap vezető híreivel. Az e-mail egy hamis CNN-oldalra kalauzolja az olvasót, akinek az instrukciók szerint le kellene töltenie a Flash Player lejátszó frissítését, hogy megnézhesse a videókat. A letöltéssel a felhasználó egy kártékony programot telepít.

"A legfontosabb, hogy nem szabad ismeretlentől érkező levelet megnyitni vagy ismeretlen helyre vezető linkre klikkelni még akkor sem, ha olimpiai aranyérmet ígérnek cserébe" - mondta Con Mallom a BBC hírportálján megjelent beszámoló szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását