2023. december 10. - Judit

Spamvédelem Mac-re is

A Macintosh számítógépeket sokáig azért is tartották jobbnak a pc-nél, mivel sem vírus, sem kémprogram nem támadta meg a Mac felhasználókat. A kéretlen levelek azonban függetlenek a platformtól.
2008. május 22. csütörtök 07:45 - Hírextra
Mindez persze érthető, hiszen bár egyre többet adtak el az alma logójú gépekből, világviszonylatban még mindig elenyésző kisebbség használ Mac-et - a károkozók írói pedig nem kifizetődő befektetésnek vélték - vélhetik egy vírus, vagy kémprogram kidolgozását, hiszen ugyanakkora erőfeszítéssel sokkal több PC felhasználó gépét lehet megfertőzni, vagy adatait "lehalászni".

A kéretlen levelek azonban függetlenek a platformtól, hiszen bármely felhasználót megtalálják, s csak a levelező programon, vagy a szerveren múlik, hogy eljut-e a spam címzettjéhez. A Mac felhasználók ezen a téren inkább hátrányban érezhették magukat, hiszen míg PC-re számos spamszűrő szoftver készült, addig Macintoshra nagyon kevés - a Mac OS X kiszolgálókra pedig még soha nem készült ilyen egyszerűen telepíthető és hatékony spamszűrőt tartalmazó megoldás.

A Message Partners új MPP Core rendszere Intel processzorral szerelt Mac-en, Tiger vagy Leopard operációs rendszerek alatt fut, és mindössze pár kattintással telepíthető. A kiszolgálót rögtön egy teljes levélfeldolgozó rendszerré alakítja: a fejlett spamszűrés és vírusvédelem mellett csatolmányszűrést, archiválást és tartalom alapú levélirányítást, többnyelvű levélvégi üzenetkezelést és óriáslevél feldolgozást is lehetővé tesz, míg az SMTP átjárót hatékonyan és automatikusan védi a botnetektől, a levélbombáktól és a spammerek trükkjeitől.

Az új MPP Core rendszer az ingyenes és nyílt forráskódú megoldásokat a háttérbe szorítva a piacon elsőként teszi elérhetővé a Commtouch Zero Hour védelmét Mac OS X kiszolgálókon. A Linux és Windows környezetben már számtalanszor bizonyított, RPD (Recurrent Pattern Detection) technológiát alkalmazó valós idejű spamszűrő és vírusvédelmi rendszer világszerte több mint 40 millió postafiók védelméről gondoskodik, és az MPP Core részeként nagyon kedvező áron érhető el.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását