2024. május 3. - Tímea, Irma

Jótékony spamek?

Az adók 1 százalékának felajánlása örvén tesztelik a levélszemét (spam) szűrőket ismeretlenek, hogy kiismerve a szűrők fogyatékosságait újabb levelekkel bombázhassák az e-mail tulajdonosakat - állítja a szűrőket értékesítő Sunbelt Software közleménye.
2008. február 5. kedd 12:26 - Hírextra
Magyarországon 1997 óta lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó bevallásakor arról, hogy az állam a befizetett összeg 1 százalékát mire fordítsa, pontosabban: melyik civil, non-profit szervezet számlájára utalja át. Az 1 százalékokért évek óta óriási harc folyik, hiszen a teljes keret ebben az évben eléri a 26 milliárd forintot, ám az elmúlt év statisztikája alapján csak minden második adózó nyilatkozik érdemben adója 1 százalékáról.

Az adóbevallási határidő közeledtével így ismét előtérbe került a személyi jövedelemadó 1 százaléka utáni vadászat. A spamküldők olyan civil szervezetek linkjeit küldik ki kéretlen levelekben, amelyek népszerű céllal (például gyermek-, környezet-, állat- és egészségvédelem) foglalkoznak, ráadásul a rendelkező nyilatkozat is azonnal letölthető a megadott címekről.

A Sunbelt szakemberei szerint ez egy nagyobb spam-kampány felderítő művelete is lehet, hiszen az ártatlan témában kiküldött spam visszajelzési arányából következtetnek a spamszűrők működésére. Így a következő lépcsőben a szavakat elemző, "betanított szűrők" kijátszásához már olyan spameket küldenek, amelyek megfelelő töltelékszavakkal nem akadnak fenn a rostán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását