2022. szeptember 26. - Jusztina
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Robog az EgészségVonat

Miskolcra érkezik az EgészségVonat, a különleges szerelvény szeptember 12-én, pénteken fut be a Tiszai-pályudvarra.
2008. szeptember 8. hétfő 18:32 - Hírextra
Két napot tölt az EgészségVonat a miskolci állomáson, a kocsikban - az ingyenes szűrések mellett - a felnőttek és a gyerekek együtt barangolhatnak a különleges technikával kialakított belső terekben, testközelből megismerve a betegség rizikófaktorait és szervezetük reakcióit - közölte az MTI-vel a részleteket Hajós Szandra kommunikációs tanácsadó.

A szerelvény legfőbb célja, hogy minél több embernek felhívják a figyelmét az egészség értékére. Felkészült orvosok, nővérek, orvostanhallgatók segítenek személyre szabott tanácsokkal, szűrésekkel - közölte a tanácsadó. Az EgészségVonat valamennyi szolgáltatásának igénybevétele ingyenes.
Az első kocsiban bemutatják az egészségre leginkább ártalmas környezeti tényezőket, amelyekkel kénytelen mindenki együtt élni. A második vagon látogatói az egészségtelen életmód következményeivel szembesülhetnek. Ebben a két kocsiban lehetőség nyílik különböző szűrővizsgálatok elvégzésére is.

A harmadik részben szakképzett orvosok értékelik majd ki a vizsgálatok eredményeit, és személyre szabott tanácsokat adnak az egészség javításával, hosszú távú megőrzésével kapcsolatban.
Az EgészségVonat 2006 szeptemberében indult útjára, és eddig több mint 18 ezer látogatója volt. Idén június 6-án újabb körút kezdődött, az első állomás Székesfehérvár volt. Miskolc után Kaposvárra, majd Zalaegerszegre látogat a vonat, az országjáró körút utolsó állomása pedig október 3-án a főváros Déli-pályaudvara lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását