2022. december 4. - Borbála, Barbara

Régi szabály új köntösben

A kormány olyan intézkedéssel reklámozza új egészségügyi programját, amely immáron tizenegy éve érvényben van: bevezetnék ugyanis a tizenhat évesek teljes fizikális vizsgálatát, ám egy 1997-es jogszabály ezt hattól egészen tizennyolc éves korig kötelezővé
2008. szeptember 6. szombat 10:20 - Hírextra
A lap cikke ismerteti, hogy jövő évtől vezetné be a kormány az úgynevezett egészségi érettségit, amelynek nyomán minden 16 éves gyermeket teljes fizikális, a belső szerveikre is kiterjedő vizsgálat alá vetnének. Az Egészségügyi Minisztérium a lapnak azzal indokolta döntését, hogy ennek segítségével az orvosok általános képet kaphatnának a korosztály egészségi állapotáról. Az iskolaorvos magasságot, testsúlyt, vérnyomást és vércukorszintet mérne, emellett megvizsgálná a látást, a hallást, a lábak és a gerinc állapotát, illetve a nemi fejlettséget is.

A lap emlékeztet, hogy egy 1997-ben bevezetett, jelenleg is érvényben lévő rendelet kötelezővé teszi a teljes körű fizikális vizsgálatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását