2024. június 12. - Villő
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kemény szabályok a vizilabdadöntőn

Megerősített biztonsági szolgálatra és a szokottnál is több önkéntes segítőre lehet számítani a vasárnapi vízilabda helyosztókon a pekingi olimpián.
2008. augusztus 24. vasárnap 08:01 - Hírextra
A pénteki Montenegró elleni 11-9-es magyar győzelem után a szurkolók a szokottnál is hangosabban éljeneztek illetve búslakodtak. A látványos érzelemkitörés a lelátókon szolgálatot teljesítő kínai önkéntesek számára is szokatlan volt, mert a pekingi nézőközönség egyébként a koncerteken és hangversenyeken is sokkal visszafogottabban mutatja ki érzelmeit.

Kamuti Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy személyesen a VIP-páholyból nézte a mérkőzést, ahonnan a magyar és a montenegrói szurkolótáborra is rálátott.

"A nézők valóban hangosan fejezték ki érzelmeiket, a montenegrói drukkerek azonban még a magyar szurkolóknál is hevesebbek voltak" - mondta Kamuti. "A félreértések elkerülése érdekében el kell mondani, hogy a magyar szurkolókat is felkérték arra, sportolóikat egy kicsit visszafogottabban buzdítsák."

A pekingi pletykák szerint egyesek még a székeket sem kímélték, a mérkőzésen segítő Kovács Lajos magyar önkéntes szerint a berendezésben nem keletkezett kár.

"A kínai szervezők mindkét szurkolótábornál egyedül a zászlók méretét tették szóvá, a nézőtérre ugyanis legfeljebb 1x2 méteres zászló vihető be" - mondta a magyar önkéntes. "A biztonsági szolgálatok egyébként annak sem örülnek, hogy a szurkolótáborok tagjai nem a belépőjegyeiken szereplő helyekre, hanem csoportokba, egymás mellé ültek le.

A vasárnapi helyosztókon a biztonsági intézkedések is szigorúbbak lesznek, a szurkolótáborokat önkéntesek láncával választják el egymástól. Azok, akik a délelőtti meccsekre kaptak jegyet, most biztosan kevesebb eséllyel lóghatnak be a délutáni döntőkre" - tette hozzá Kovács Lajos.

Az amerikaiak elleni, magyar idő szerint vasárnap 9:40-kor kezdődő döntőre már megkezdték a jegyüzérek is az "árusítást", a belépőket átlagban négyszeres áron, körülbelül 30 ezer forintért lehet megszerezni, míg hivatalos úton korábban ezt 2700 és 10 ezer között lehetett megtenni.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását