2024. április 19. - Emma

Negyedik a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott alig nyolc másodpercre volt a bronzéremtől, mégis negyedik lett a pekingi olimpián, miután hosszabbítást követően büntetőpárbajban kikapott Ausztráliától.
2008. augusztus 21. csütörtök 15:18 - Hírextra
Eredmény, a 3. helyért:
Ausztrália-Magyarország 12-11 (2-2, 1-3, 3-1, 1-1 - 2-1, 0-1 - büntetőkkel 3-2)
-------------------------------------------------------------------------------
Peking, 500 néző
Magyarország:
Horváth Patrícia - Szremkó Krisztina, Stieber Mercedes, Drávucz Rita 2, Zantleitner Krisztina 1, Pelle Anikó 1 (a büntetőpárbajban), Valkai Ágnes 3
Csere: Sós Ildikó, Kisteleki Dóra 4(1), Takács Orsolya, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes, Györe Anett
Az ausztrál góldobók: Gynther 2, Fraser 2, Knox 2, Beadsworth 1, R. Rippon 1, M. Rippon 1, a büntetőpárbajban: Gynther, Knox, Santoromito

Vélhetően a párhuzamosan zajló öttusa- és kajak-kenu-küzdelmek miatt ezúttal csupán mintegy 10-15 magyar szurkoló látogatott ki a Jingtung uszodába, így ezúttal elmaradt a létesítményben már megszokott buzdítás. A múlt heti csoportmeccset a Godova-csapat Pelle Anikónak négy másodperccel a vége előtt dobott góljával mentette 7-7-es döntetlenre, tehát az elődöntő mindkét vesztesének akadt elszámolnivalója a másikkal.

A magyar együttes három perc alatt Pelle révén egy kapufáig jutott, melyre Beadsworth az ellentámadásból góllal válaszolt, majd Gynther torolt meg egy szellős védekezést. Az első piros-fehér-zöld találatra a 7. percig kellett várni, akkor Kisteleki bombázott a bal felső sarokba. Zantleitner ügyesen használt ki egy emberelőnyt, majd Horváth hárított látványosan, így 2-2 lett a nyitónegyed.

A folytatásban - számtalan kimaradt lehetőséget követően - ismét Kisteleki ejtette át E. Knoxot, ezzel először volt "itt" a vezetés. Időközben befutottak a budakalászi zászlós hívek, a hangosabb támogatást Valkai és Drávucz hálálta meg egy-egy góllal, ám B. Knox büntetőből szépített. A félidőben 5-3 volt az állás.

A nagyszünet utáni ráúszásnál érdekes módon csak harmadszorra dőlt el a labdabirtokló csapat kiléte, aztán Drávucz találatára Fraser kettővel "riposztolt", majd Gynther egyenlített (6-6).
A zárófelvonásban Valkai helyezett a bal alsóba, erre három ausztrál kapufa érkezett. Mindkét oldalon sorra maradtak ki a helyzetek, majd a 7-6-ról indult utolsó percben emberelőnyhöz jutott a rivális, és R. Rippon 8 másodperccel a vége előtt - ahogy Pelle a múlt heti mérkőzésen - döntetlenre mentett, jöhetett a hosszabbítás.

A 2x3 perces ráadás - amely előtt 13/9 volt a kiállítások aránya - Knox újabb találatával indult, melyre Valkai pompás ejtése volt a válasz. A soron következő kettős emberhátrány miatt a második három percnek 9-8-as ausztrál előnynél vágtak neki a csapatok. A ráúszásban újfent alulmaradt, majd egy létszámfölényt is elpuskázott a Godova-gárda, ám Kisteleki révén 17 mp-cel a vége előtt sikerült az egyenlítés.

Az 5-5 főt érintő büntetőpárbajban az ellenfélnél Beadsworth és Cuffe, magyar részről Györe és Stieber rontott, majd a sorsdöntő ötméterest Drávucz kihagyta. Ezzel a 2004-es athéni játékokon hatodik válogatott a negyedik helyen végzett Pekingben.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását