2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kevés magyar élelmiszer veszélyes

Az egészségre veszélyes magyarországi termékek miatt hetvenkétszer kellett riasztani tavaly az Európai Unió országainak hatóságait - derült ki a közösség élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó, úgynevezett Gyors Veszélyjelző Rendszerének összesítéséből
2008. augusztus 9. szombat 07:40 - Hírextra
A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal főigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az unió veszélyjelző rendszere arra szolgál, hogy az összes érintett élelmiszer- és takarmányellenőrző hatóság által felderített esetekről minden tagország értesüljön.

Szeitzné Szabó Mária hozzátette: a jelentésekben közlik azokat az eseményeket, amelyek kapcsán azonnali beavatkozás szükséges, és a termék még a piacon van, illetve közlik azokat az eseteket is, ahol a termék árusítását már blokkolták, de szeretnék, ha erről mindenki értesülne.

Tavaly összesen 7354 ügyirat került a Gyors Veszélyjelző Rendszerbe - ez az előző évhez képest 7,5 százalékos emelkedést jelent.

A sok ezer európai eset között viszonylag kevés volt a magyar: 15 érintett konkrét hazai terméket, 72 ügy pedig magyar vonatkozású volt.

A legjelentősebb magyar vonatkozású ügy az volt, amikor dioxinnal szennyezett guargumit fedeztek fel egyes élelmiszerekben. Az élelmiszerbiztonsági hivatal főigazgatója azonban hangsúlyozta: az egész európai rendszerben ez kiemelkedő jelentőségű eset volt, amely kapcsán közel 150 kivizsgálásról értesítették egymást az európai hatóságok.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását